Nye angrep i kveld

USA og Storbritannia iverksatte i dag en ny serie luftangrep mot mål i Irak. Diplomater tror militæraksjonen vil fortsette inn i den islamske fastemåneden ramadan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kanonsalver ble i kveld avfyrt i Iraks hovedstad Bagdad, i det irakerne sa var en salutt for å markere starten på ramadan ved daggry lørdag.

- Amerikanske og britiske styrker fortsetter å angripe et bredt spekter av militære mål for å svekke Iraks evne til å true sine naboer, sa USAs forsvarsminister William Cohen.

Cohen sa seg tilfreds med resultatene så langt, og la til at operasjonen ikke har krevd noen ofre blant briter eller amerikanere.

- Vi tar alle forholdsregler for å beskytte våre mannskaper, og det er derfor vi sender ytterligere personell til Golfen, sa Cohen.

Den amerikanske forsvarssjefen Henry Shelton sa at det pr. fredag var avfyrt flere krysserraketter mot mål i Irak enn under Golfkrigen i 1991.

Sykehus rammet

Flere sykehus i Bagdad er truffet i angrepene, opplyste den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas.

Blant sykehusene som har fått ødeleggelser er landets største, Saddam-sykehuset, ifølge Caritas' lokale samarbeidspartner i Irak. Mellom 35 og 40 pasienter skal være såret.

Det ble også opplyst at et boligdistrikt nær et annet sykehus, St. Rafael, hadde hatt flere nedslag og at ødeleggelsene var store. Ifølge irakiske myndigheter var også et museum og en skolebygning inne på universitetsområdet i hovedstaden truffet i flyangrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer