Nye angrep mot asylmottak i Sverige i natt

Skrev nazi-propaganda på bolig for enslige, mindreårige asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bygning planlagt som asylmottak utenfor Floda i Sverige brant ned til grunnen i natt. Det var ingen mennesker inne i bygningen da den brant.

- Vi er på en brann i Lerum, men jeg vet ikke noe mer akkurat nå, sier talskvinne for politiet, Jenny Widén, til svenske Expressen.

- Fortvilende De fikk melding om brannen klokka 09.52 i dag tidlig.

Det svenske Migrasjonsverkets pressetalskvinne Johanna Uhr bekrefter at bygningen skulle tas i bruk som asylmottak.

- Det er uhørt fortvilende at det skjer, sier hun til Expressen.

Vanskelig situasjon Det har så langt i år vært over 20 branner eller forsøk på ildspåsettelse mot flyktningmottak eller bygg som er planlagt brukt til å huse flyktninger i Sverige. Bare i oktober var det elleve branner.

- Vi befinner oss i en vanskelig situasjon, og er avhengig av alle de boligene vi kan få. Det er utrolig dårlig at de settes fyr på. Men heldigvis kom ingen til skade, sier Johanna Uhr.

I tilegg ble en bolig for enslige, mindreårige asylsøkere i Tranås utsatt for et angrep i natt. Politiet har identifisert en mulig gjerningsmann, men vedkommende er ikke pågrepet.

Ansatte oppdaget mannen da han knuste flere vindusruter i boligen. I tillegg ble det plassert nazistpropaganda på boligen.

Polarisert Mange av brannene er ikke ferdig etterforsket, men politiet er ikke i tvil om at mange av dem er forårsaket av brannstiftere som ønsker å ramme asylsøkere.

- Vi ser en økt polarisering, og har en rekke politiske manifestasjoner fra begge ytterpunkter. Det er en tilspisset situasjon, sa politimester Ulf Sempert til Dagbladet tidligere denne uka.

Situasjonen i Sverige vekker oppmerksomhet også utenfor Europa.

Washington Post skrev nylig en stor reportasje om det polariserte, svenske samfunnet. De fokuserte blant annet på Sverigedemokratenes økte oppslutning.