Nye angrep mot flyplassen i Libyas hovedstad

Etter et mislykket forsøk på våpenhvile med en annen opprørsgruppe.

NYTT ANGREP: Flyplassen i Tripoli ble igjen angrepet søndag. Bildet er fra et angrep tidligere denne uka. Foto: Hani Amara / Reuters / NTB scanpix
NYTT ANGREP: Flyplassen i Tripoli ble igjen angrepet søndag. Bildet er fra et angrep tidligere denne uka. Foto: Hani Amara / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Islamistiske militser gikk i dag igjen til angrep på flyplassen i Libyas hovedstad Tripoli, etter et mislykket forsøk på våpenhvile med en annen opprørsgruppe.

Forrige søndags angrep fra islamistene førte til stans i all flytrafikk og ødela nesten alle flyene som sto på bakken. To dager etter våpenhvilen med opprørsgruppen som har kontrollert flyplassen, gikk islamistiske militser søndag til angrep på nytt.

- Angrepet denne morgenen er det kraftigste så langt. Flyplassen ble angrepet med raketter og stridsvogner, sier sikkerhetsarbeider Al-Jilani Al-Dahesh ved flyplassen.

De stadige angrepene mot flyplassen har gjort så stor skade at den trolig må holde stengt i flere måneder. Det er foreløpig ikke meldt om drepte i søndagens kamper.

Et bilde på Twitter vitner om mye røyk ved flyplassen.

FN evakuerte sine ansatte fra det uroherjede landet tidligere i uken. Søndag beordret også filippinske myndigheter sine 13.000 statsborgere i Libya til å dra fra landet.

(NTB)

SKADDE FLY: Dette bildet fra i går viser er av flyene som ble skadd under angrepene på flyplassen i Tripoli mellom rivaliserende opprørsgrupper. Foto: EPA/STR/NTB scanpix
SKADDE FLY: Dette bildet fra i går viser er av flyene som ble skadd under angrepene på flyplassen i Tripoli mellom rivaliserende opprørsgrupper. Foto: EPA/STR/NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer