BESKUTT: Luftvernsskyts lyste opp nattehimmelen over Tripoli etter den tredje kvelden på rad med flyangrep utført av vestlige koalisjonsstyrker. Foto: AP/SCANPIX
BESKUTT: Luftvernsskyts lyste opp nattehimmelen over Tripoli etter den tredje kvelden på rad med flyangrep utført av vestlige koalisjonsstyrker. Foto: AP/SCANPIXVis mer

Nye angrep mot Libyas hovedstad

Flere eksplosjoner rammet mandag kveld Libyas hovedstad Tripoli. Også hjembyen til Muammar Gaddafi, Sirte, skal være bombet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået AFP meldte om eksplosjoner og skyting fra antiluftskyts i nærheten av regjeringskvartalet til Libyas leder Muammar Gaddafi i Tripoli.

Samtidig som bombingen var i gang, uttalte en talsmann for regjeringen at Libya ønsker fred, men at regjeringsstyrkene kommer til å kjempe tilbake hvis opprørerne forsøker å rykke fram til Tripoli.

- Vårt mål er fred og stabilitet og et samlet Libya. Men til slutt vil vi likevel forsvare oss selv. Vi bevæpner vårt folk. Dere vil få et land med 6 millioner væpnede mennesker, og vi vil kjempe. Det er ingen tvil, sa talsmann Mussa Ibrahim.

Han sa også at mandagens angrep har forårsaket «store mengder» sivile ofre, spesielt på flyplassen i Sirte, som ligger 360 kilometer øst for hovedstaden og er Gaddafis fødeby.

- Siden lørdag har fiendens koalisjon gjennomført luftangrep og rakettangrep mot Tripoli, Zuwarah, Misrata, Sirte og Sebha, spesielt har flyplasser vært mål, sa Ibrahim på en pressekonferanse i Tripoli mandag kveld.

Angrepene ble fordømt på libysk fjernsyn.

- Disse angrepene kommer ikke til å skremme Libyas folk, het det i en sending, der det samtidig ble fastslått at «korsfarerfienden» står bak angrepene.

(NTB)