Nye angrep mot Libyas hovedstad

Flere eksplosjoner rammet mandag kveld Libyas hovedstad Tripoli. Også hjembyen til Muammar Gaddafi, Sirte, skal være bombet.

BESKUTT: Luftvernsskyts lyste opp nattehimmelen over Tripoli etter den tredje kvelden på rad med flyangrep utført av vestlige koalisjonsstyrker. Foto: AP/SCANPIX
BESKUTT: Luftvernsskyts lyste opp nattehimmelen over Tripoli etter den tredje kvelden på rad med flyangrep utført av vestlige koalisjonsstyrker. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået AFP meldte om eksplosjoner og skyting fra antiluftskyts i nærheten av regjeringskvartalet til Libyas leder Muammar Gaddafi i Tripoli.

Samtidig som bombingen var i gang, uttalte en talsmann for regjeringen at Libya ønsker fred, men at regjeringsstyrkene kommer til å kjempe tilbake hvis opprørerne forsøker å rykke fram til Tripoli.

- Vårt mål er fred og stabilitet og et samlet Libya. Men til slutt vil vi likevel forsvare oss selv. Vi bevæpner vårt folk. Dere vil få et land med 6 millioner væpnede mennesker, og vi vil kjempe. Det er ingen tvil, sa talsmann Mussa Ibrahim.

Han sa også at mandagens angrep har forårsaket «store mengder» sivile ofre, spesielt på flyplassen i Sirte, som ligger 360 kilometer øst for hovedstaden og er Gaddafis fødeby.

- Siden lørdag har fiendens koalisjon gjennomført luftangrep og rakettangrep mot Tripoli, Zuwarah, Misrata, Sirte og Sebha, spesielt har flyplasser vært mål, sa Ibrahim på en pressekonferanse i Tripoli mandag kveld.

Angrepene ble fordømt på libysk fjernsyn.

- Disse angrepene kommer ikke til å skremme Libyas folk, het det i en sending, der det samtidig ble fastslått at «korsfarerfienden» står bak angrepene.

(NTB)