Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye angrep og sivile tap

Amerikanske jagerfly angrep også i natt mål i Afghanistans hovedstad Kabul, der innbyggerne hørte minst 11 kraftige eksplosjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av eksplosjonene ble hørt ved flyplassen nord for byen, men det er uklart hvilke mål som ble truffet.

Tidligere torsdag ble minst 16 mennesker drept og 25 såret under amerikanske flyangrep mot byen Herat vest i Afghanistan torsdag, meldte en korrespondent for iransk fjernsyn i byen.

Ifølge talsmenn for Taliban-regimet angrep amerikanske fly også busstasjonen i Kandahar, og drepte et ukjent antall sivile.

- På busstasjonen i Kandahar ble en buss full av sivile truffet og et ukjent antall mennesker enten drept eller såret, opplyste talsmannen Abdul Hanan Himat i Kabul.

Ifølge talsmannen ble åtte nomader drept og 25 såret under angrep mot en annen del av Kandahar, som er kjent som Talibans hovedsete.

Ifølge flyktninger fra området, som ankom Pakistan, virket det som om de amerikanske flyene angrep alle kjøretøy i bevegelse.

- De amerikanske flyene angrep alt som rørte på seg, også lastebiler og busser, fortalte legestudenten Sultan Mohammad.

I morgentimene opplyste en Taliban-talsmann i Jalalabad at en tidligere mujahedin-kommandant fra krigen på 1980-tallet var tatt til fange i Ningarhar-provinsen, sammen med tre utlendinger.

- Kommandant Abdul Haq, en lokal medarbeider og tre utenlandske soldater ble tatt til fange i Azro-distriktet av lokale folk, og overlevert til Taliban-myndighetene kort tid etter at de var brakt til Jalalabad med helikopter, opplyste talsmannen.

Opplysningene lot seg ikke bekrefte fra annet hold, og talsmannen sa ingenting om nasjonaliteten til de tre utenlandske soldatene.

Pakistanske aviser skrev tidligere i uken at Haq, som fra sin base i grensebyen Peshawar proklamerte at han skulle slutte seg til krigen mot Taliban, hadde krysset grensen sammen med 100 soldater.

(NTB)

Hele Norges coronakart