Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye angrep på Gazastripen

Med tanks og kampfly gikk det israelske militæret tidlig i morges til nye angrep nord på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israelske styrker rykket ved daggry inn i det nordlige Gaza. Et vitne ved grensen skal ha sett rundt 25 tanks krysse grensen til Gaza, melder nyhetsbyrået AFP.

En person skal være skadet etter at israelske skyts traff et boligområde i byen Beit Hanoun i dette angrepet det israelske militæret kaller en "begrenset operasjon" med mål om å finne sprengstoff og tunneler nær grensegjerdet, melder nyhetsbyrået ANB.

Kampfly

På omtrent samme tid som tanksene rykket inn angrep israelske kampfly flere mål på Gazastripen, deriblant kontoret til den militante gruppen Al Aqsa martyrbrigader.

Bygningen tok fyr som følge av angrepet, men ingen var til stede på kontoret da det skjedde. En familie som bodde i det samme bygget, slapp uskadet fra hendelsen.

Angrepene kom etter at den israelske statsministeren Ehud Olmert ba militæret om å gjøre alt som står i deres makt for å befri den israelske soldaten Gilad Shalit (19), som ble bortført 25. juni.

Lover hevn

Statsminister Ismalel Haniyehs Hamas-ledede regjering sier de ikke har noen kontakt med kidnapperne. De militante som holder Gilad Shalit til fange er antatt å være knyttet til Hamas-lederen Khaled Masheul som bor i Syria, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nye angrep:Her rykker israelske styrker inn i det nordlige Gaza. Foto: SCANPIX
Nye angrep:Her rykker israelske styrker inn i det nordlige Gaza. Foto: SCANPIX Vis mer

Kidnapperne som krever de rundt 9000 palestinerne som sitter i israelske fengsel løslatt mot frigjøring av soldaten, har gitt frist til i morgen klokken 06.00. Blir ikke fangene løslatt må Israel "ta konsekvensene."

Egypt er blant landene som prøver å få til forhandlinger om frigjøringen av soldaten. Israel har til nå ikke ønsket å forhandle med kidnapperne, i stedet bruker de sine militære muskler. 

Israelske militæraksjoner mot palestinske mål fortsetter, mens den militære fløyen i Hamas har sagt at den vil angripe mål i Israel dersom Israel ikke avslutter sin offensiv, melder BBC.