Krigen i Ukraina:

Nye angrep: - Uvanlig

For 15. og 16. gang denne måneden ble Kyiv rammet russiske luftangrep mandag. Omfanget og tidspunktet vekker oppsikt.

Flere enn 40 russiske raketter og droner som var på vei mot Kyiv, ble skutt ned natt til mandag, hevder hovedstadens militæradministrasjon. På formiddagen kom det enda flere. Foto: Reuters / NTB
Flere enn 40 russiske raketter og droner som var på vei mot Kyiv, ble skutt ned natt til mandag, hevder hovedstadens militæradministrasjon. På formiddagen kom det enda flere. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Natt til mandag ble Ukrainas hovedstad på ny rystet av eksplosjoner da Kyiv, for 15. gang denne måneden, ble rammet av et russisk luftangrep.

Flere enn 40 russiske raketter og droner, som var på vei mot hovedstaden, ble skutt ned, ifølge ukrainske myndigheter.

Bare noen timer seinere, denne gang ved frokosttider, ulte flyalarmen i Kyiv igjen. Det 16. luftangrepet denne måneden var på vei, og igjen ble hovedstaden rystet av eksplosjoner.

- At Russland angriper på lyse dagen, er veldig uvanlig, sier Arne Bård Dalhaug, pensjonert generalløytnant, til Dagbladet.

Skriker etter smell

For store deler av Ukrainas befolkning er ikke lenger den umiskjennelige lyden av en flyalarm, egnet til å vekke frykt. Videoer fra Kyiv sentrum mandag morgen er et bevis på det.

Én video viser hvordan en skoleklasse går rolig langs et fortau i byen. På det tidspunktet hadde flyalarmen gått av, og var aktiv, men ulte ikke lenger over byens tyfon-anlegg.

Så smeller det plutselig på himmelen, og flere av de unge barna skriker og begynner å løpe. Det samme gjør flere voksne som er ute og går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer