Trondheim:

Nye anmeldelser - voldtektssak vokser

Voldtektssiktet trønder varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet har fått flere anmeldelser.

MØTTES PÅ FEST: Den siktede mannen og den ene fornærmede kvinnen skal ha møtt hverandre i utelivsområdet Solsiden (bildet). Foto: Iver Daaland Ase iverdaa / Shutterstock / NTB
MØTTES PÅ FEST: Den siktede mannen og den ene fornærmede kvinnen skal ha møtt hverandre i utelivsområdet Solsiden (bildet). Foto: Iver Daaland Ase iverdaa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 40-åra som er siktet for voldtekt av flere kvinner i Trondheim, varetektsfengsles i fire nye uker. Det opplyser politiadvokat Ole Andreas Aftret til Dagbladet.

- Han nekter fremdeles straffskyld og begjærer seg løslatt, sier mannes forsvarer, advokat Kolbjørn Lium.

Den siktede ble tirsdag framstilt for sin tredje varetektsperiode siden pågripelsen 10. april. Siden han ble pågrepet har saken vokst i omfang.

Flere anmeldelser

Mannen er nå siktet for voldtekt av fem kvinner samt to tilfeller av vold i nære relasjoner, ett brudd på våpenloven og ett narkotikaforhold. I tillegg er flere anmeldelser levert, opplyser politiadvokat Aftret til Dagbladet.

- Det er per nå 14 mulige straffbare forhold med 11 fornærmede. Fem av disse er ikke med i siktelsen så langt - de gjelder vold og voldtekt, sier han.

Det pågår en omfattende etterforskning, hvor politiet jobber parallelt med avhør av siktede og fornærmede. Det gjennomgås også et stort beslag gjort i forbindelse med saken.

- Det dreier seg blant annet om dokumenter, telefoner, ipader og andre elektroniske enheter. Konkret hva vi sitter på vil jeg ikke gå inn på, sier politiadvokaten og legger til at politiet tar sikte på en påtaleavgjørelse i saken omkring årsskiftet.

Skal ha pågått i to år

Da mannen ble pågrepet, rykket politiet opprinnelig ut til festbråk i en bolig. Utrykninga endte med beslag av et større antall våpen og narkotika. Funnet ble starten på den omfattende etterforskninga av mannen i 40-åra. Kort tid etter pågripelsen ble han siktet for to tilfeller av voldtekt.

Siden har flere fornærmede meldte seg over en periode på mer enn to måneder.

Ifølge Dagbladets opplysninger strekker de anmeldte forholdene seg over perioden fra 2020 og fram til pågripelsen. Den siktede mannen, som er næringsdrivende, sitter for tida i varetekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer