Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye avhør av DVD-Jon

Halvannet år etter razziaen hjemme hos DVD-knekkeren Jon Johansen jobber politiet fortsatt med siktelsen mot sekstenåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i januar i fjor at politiet stormet gutterommet til den da 15 år gamle dataglade gutten. Årsaken til politiaksjonen var at Johansens engasjement i programmet DeCSS, som gjør det mulig å omgå kopieringssperringen i DVD-plater.

Nå har saken ligget et og et halvt år hos Økokrim, skriver Nettavisen.

- Vi er ikke ferdige. Det blir sendt en pressemelding når saken er avsluttet. Jeg vil ikke gi noen tidsfrist og ellers ikke kommentere saken, sier en svært ordknapp Inger Marie Sunde i Økokrim til Nettavisen.

- En kraftig belastning

DVD-Jons forsvarer Terje Svendsen hos advokatfirmaet Schiøtz er kritisk til politiets tidsbruk.

- Det er veldig uheldig for vår klient at dette trekker ut. Han var jo en ung den gang og er det fortsatt. Det er klart belastende å ha en slik sak hengende over seg, sier Svendsen til Nettavisen.

Nå har Økokrim kalt Johansen inn til nye avhør. - En kraftig belastning, sier guttens advokat.

Ifølge Nettavisen kan politiets sendrektighet vise seg å bli gunstig for Johansen. DeCSS har nemlig vist seg å ikke bli så viktig som antatt. Svendsen vil ikke kommentere overfor Nettavisen om Økokrims uthaling styrker DVD-Jons sak.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling