Nye avhør av Viggo

I morgen avhøres drapssiktede Viggo Kristiansen (21) for første gang på to uker om barnedrapene, skriver Aftenposten Interaktiv i kveld. Kristiansen nekter fortsatt for enhver befatning med Baneheia-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå fire uker siden Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen (19) ble arrestert. Andersen tilsto raskt å ha vært med på ugjerningen etter at politiet la fram DNA-bevis for at han hadde vært på åstedet.

Vitneobservasjoner knyttet de to tett sammen, og Andersen valgte også å angi bestekameraten. Han har lagt mesteparten av skylda på han. Kristiansen på sin side har ikke tilstått noenting, og stiller seg uforstående til kameratens tilståelse.

Andersens har forklart seg utførende om drapene, og har oppgitt detaljer bare gjerningsmennene kan kjenne til til politiet. Ifølge hans advokat Ben Fegran håper Andersen at kameraten nå tilstår.

- Min klient har et intenst håp om at Kristiansen tilstår ugjerningen han er siktet for, sier Fegran til Aftenposten Interaktiv.

I morgen føres altså Kristiansen inn i avhørsrommet for første gang på to uker. Men kriminalsjef Arne Pedersen har ingen store forhåpninger om en tilståelse i morgendagens avhør.

- Det er ingen signaler fra den kanten som gir meg grunn til å tro på en tilståelse. Vi avhører 21-åringen fordi det er enighet om at et nytt avhør kan passe nå.

Pedersen har tidligere gjort det klart at de mener å sitte med en fellende bevisrekke, det vil si indisier, mot Kristiansen. Men de har altså fortsatt ingen fellende tekniske bevis eller noen tilståelse mot den antatte hovedmannen.