En død person ble funnet i Åsane i Bergen 24. januar 2016. Videoen er fra da politiet og kriminalteknikere var på stedet etter at området ble avsperret. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Nye avhør etter mystisk dødsfall - politiet ville henlegge saken

54-åring i Bergen funnet nær fengsel etter ti måneder. Avdødes advokat: - Mange snakker om saken i miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juni ville politiet i Hordaland avslutte etterforskningen av et mystisk dødsfall i Bergen

24. januar i år ble 54 år gamle John Arve Breivik funnet død i terrenget nær Bergen fengsel i Åsane etter å ha vært savnet rundt ti måneders tid.

Politiet ville henlegge saken som ikke grunnlag for å tro at det hadde skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

I august ba imidlertid Statsadvokaten om å få gjennomført «et par-tre» avhør til.

FUNNSTED. Politiets innsatsleder Dag Olav Sætre  foran sperringen der den savnede 54-åringen ble funnet av en fisker på søndagstur 24. juni. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
FUNNSTED. Politiets innsatsleder Dag Olav Sætre  foran sperringen der den savnede 54-åringen ble funnet av en fisker på søndagstur 24. juni. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer

Nå skal den avdøde 54-åringens mangeårige advokat Ann Turid Bugge forklare seg for politiet i tillegg til den ene personen politiet ennå ikke har avhørt etter statsadvokatens befaling, melder Bergens Tidende.

- Stemmer ikke

Bugge har kjent den 54 år gamle mannen siden tidlig på 1990-tallet. Hun har ved flere anledninger antydet at det er noe som ikke stemmer i forbindelse med funnet og dødsfallet.

54-åringen pleide ikke å ferdes der han ble funnet, og flere personer i miljøet rundt hennes tidligere klient har fortalt henne historier som hun har rådet dem å gå til politiet med.

- Det er mange som snakker om denne saken i miljøet, og jeg vil svare på de spørsmål politiet har, sier advokat Ann Turid Bugge til Bergens Tidende tirsdag,

Hun ønsker ikke å fortelle avisa hva hun vet.

Var siktet

I fjor høst, før Breivik ble funnet, ble en 37 år gammel mann siktet for falsk forklaring. Han var en kjenning av den savnede 54-åringen, og ble siktet for å ha forklart seg feil om hvor og når de to hadde møtte hverandre før forsvinningen.

- Denne siktelsen er frafalt for god tid siden og saken mot min klient henlagt. Jeg leser i Bergens Tidende at advokat Bugge nå skal forklare seg, men jeg har ikke hørt noe om at min klient er innkalt på nytt, sier 37-åringens forsvarer, advokat Arild Dyngeland, til Dagbladet.

Han understreker at siktelsen mot klienten ikke har vært knyttet til dødsfallet.

Det var først 26. juni at 54-åringen ble meldt savnet av familie og så etterlyst av politiet.

Den siste sikre observasjonen da var at Breivik ble sett i Bergen sentrum 17. mars.

Da etterlysningen ble kjent, kom det vitneobservasjoner om at han skulle være sett i Masfjorden i Nordhordland drøyt to uker seinere - 4. april.

Det var en mann på fisketur som oppdaget levningene og klær søndag 24. januar.