VÅPENSAMLING: Politiet fant en stor mengde håndvåpen samt sprengstoff inne i den delvis handikappede 45-åringens rekkehusleilighet på Bøler i Oslo. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
VÅPENSAMLING: Politiet fant en stor mengde håndvåpen samt sprengstoff inne i den delvis handikappede 45-åringens rekkehusleilighet på Bøler i Oslo. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADETVis mer

Nye avhør i kidnappingssaken

Politiet fester lit til 29-årig kvinne som skal ha klart å rømme fra bolighus i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Hva som faktisk skjedde da en 29-årig kvinne skal ha blitt holdt fanget i en rekkehusleilighet på Bøler i Oslo, er fremdeles ikke klarlagt. Den 45-årige siktede mannen sitter fremdeles i arresten og ble avhørt i dag.

Ringte selv Det var kvinnen selv som ringte politiet lørdag ettermiddag og fortalte at hun hadde klart å rømme fra 45-åringens leilighet etter å ha blitt holdt der mot sin vilje i to døgn. Hun hadde lettere voldsskader og fortalte om trulser om våpenbruk.

Politiet fester lit til 29-åringens forklaring.

- Vi har ingen grunn til å betvile hennes versjon av saken. Den blir også styrket av vitnets forklaring, sier Gro Smedsrud, stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, til Dagbladet.

Kvinnen skal ha klart å komme seg ut av huset da to menn - blant dem mannen som er avhørt som vitne - ankom adressen. Da politiet dukket opp, sloss den siktede 45-åringen med vitnet i hagen.

Smedsrud opplyser at kvinnen etter forholdene har det bra. Lørdag ble hun undersøkt ved Oslo kommunale legevakt før hun ble avhørt.

Tidlig fase Stasjonssjefen understreker at etterforskningen ved bydelspolitistasjonen fremdeles er i en tidlig fase etter helga, og at nye avhør av så vel 45-åringen som kvinnen er nødvendige - i tillegg til at vitnet muligens vil bli innkalt igjen.

I tillegg har politiet nå fått kontakt med mannen som skal ha ankommet adressen i Bølersletta samtidig som vitnet.

- Vi vil trolig få brakt ham inn i kveld, sier Smedsrud.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til varetektsfengsling av 45-åringen.

Stor våpensamling Under ransakingen av 45-åringens rekkehusleilighet avdekket politiet sprengstoff samt en mengde håndvåpen.

- Jeg vil karakterisere det som en stor våpensamling, sier stasjonssjefen, uten å fastslå det nøyaktige antallet.

Våpnenes juridiske status er foreløpig ikke klarlagt, men politiet håper å ha oversikt i løpet av kort tid. Tidligere opplysninger gikk ut på at våpnene for en stor del stammet fra 45-åringens avdøde far, men Smedsrud avviser dette.

- Det stemmer at faren etterlot seg en våpensamling - men den ble solgt etter hans død.

Hun bekrefter at den 45-årige delvis rullestolavhengige siktede er «godt kjent» av politistasjonen.