Nye baser for luftambulansene

Basene for luftambulansene bør flyttes og plasseres ved sykehusene, slik at den medisinske bemanningen kan settes inn i den vanlige akuttbehandlingen ved sykehusene så langt hensynet til beredskapen tillater det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er hovedkonklusjonen i rapporten fra luftambulanseutvalge t, som fredag leverte sin innstilling til helseminister Dagfinn Høybråten.

Utvalget foreslår å nedlegge luftambulansebasen i Brønnøysund. Helikopterbasen overføres til Sandnessjøen, mens flybasen legges til Værnes nord for Trondheim. Helikopterbasen på Dombås flyttes til Lillehammer, og flybasen i Ålesund overføres til Bergen.

Basene for redningshelikoptre på Ørland flystasjon ved Trondheim og på Sola ved Stavanger tas ut av luftambulansetjenesten.

Grundig vurdering

Helseminister Høybråten, som mottok rapporten fra utvalgsformannen, fylkeslege Petter Øgar i Sogn og Fjordane, lovet å gå grundig gjennom utvalgets anbefalinger. Rapporten vil nå bli sendt ut på en omfattende høringsrunde, og departementet vil deretter vurdere høringsuttalelsene nøye før saken fremlegges for Stortinget.

Høybråten noterte med tilfredshet utvalgets karakteristikk av den norske luftambulansetjenesten som en av de beste i verden.

- Men vi har likevel sett det slik at det er rom for forbedringer, både når det gjelder ressursutnyttelse og plassering, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer