Nye bevegelser på moderskipet NS «Concord»: - De har kontakt med ubåten og kommer til å møtes

Ingen signaler tyder på at russiske skip nærmer seg Stockholm.

MOT STOCKHOLM: Forsknings- og seismikkskipet «Professor Logachev» til venstre og NS «Concord» til høyre. Foto: Sound Ocean Systems og Expressen
MOT STOCKHOLM: Forsknings- og seismikkskipet «Professor Logachev» til venstre og NS «Concord» til høyre. Foto: Sound Ocean Systems og Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden onsdag har den russiskeide oljetankeren NS «Concord» ligget stille omtrent ti landmil øst for Stockholm. Først da Svenska Dagbladet lørdag kveld sprakk historien om at det skal ha kommet en nødanrop fra fartøyet som svenske myndigheter jakter på i Stockholmsskjærgården, og at dette fartøyet var russisk, begynte NS «Concord» å bevege på seg.

Dagbladet fulgte i går bevegelsene til skipet via fartøyets eget automatiske identifikasjonssystem (AIS). Registreringene viste at skipet lå «radio silent» minst sju timer i går kveld og ettermiddag.

Bevegelse Grytidlig i dag har det imdilertid blitt registrert bevegelse på skipet via AIS. Bevegelsene viser imidlertid at skipet bare har driftet fram og tilbake nord for øya Gotska Sandön.

Ifølge Expressen har imidlertid skipet nå oljefartøyet satt kursen mot Stockholm, dette er opplysninger Dagbladet ikke kan verifisere på bakgrunn av siste sporingsdata. Siste registrering av NS «Concord» var rundt 06.30 i dag, og skipet som kalles moderskipet og hvis eier har sterke koblinger til president Vladimir Putin, kan ha kommet lang vei på de rundt tre og en halv timene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer