Nye bevis i Baidoo-saken

Nye videobilder viser at politimannen som arresterte vaskehjelpen Sophia Baidoo i Trondheim trolig hadde bandasje på armen før basketaket i banklokalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen i Trondheim, som skal ha kalt vaskehjelpen Sophia Baidoo for «faens svarting», anmeldte henne i etterkant av pågripelsen for å ha bitt ham i armen. Nytt videomateriale fra banklokalet der Baidoo ble arrestert, viser nå bilder av det som ser ut til å være en bandasje på politimannens høyre arm, skriver Aftenposten.

Vaskehjelpen har helt siden pågripelsen hevdet at politimannen hadde en slik bandasje. Politimannen på sin side har nektet for dette, og har fått støtte for sin forklaring av en kvinnelig kollega. Verken det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) eller statsadvokaten i Trondheim tvilte på politimannens forklaring og så derfor ingen grunn til å undersøke det omfattende billedmaterialet nærmere.

Baidoos advokat, Venil Thiis, hyret derimot anatomiprofessor Per Holck ved Universitetet i Oslo til å se nærmere på videoen. Ved hjelp av spesialutstyr mener Holck å se et parti på politimannens arm som er lysere og skarpt avgrenset.

De nye opplysningene i saken havner på riksadvokatens kontor i dag.