2002: Det var stille rundt kårboligen på Orderud gård ettermiddagen etter at juryens kjennelse i Orderud-saken ble offentliggjort.
Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
2002: Det var stille rundt kårboligen på Orderud gård ettermiddagen etter at juryens kjennelse i Orderud-saken ble offentliggjort. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIXVis mer

- Nye bevis kaster nytt lys over Orderud-saken

Tore Sandberg mener å ha funnet nok til at Gjenopptakelseskommisjonen bør se på saken igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tore Sandberg vil fredag legge fram nye bevis i Orderud-saken, som han har gransket de siste to årene på oppdrag for ekteparet Orderud. Han mener bevisene gjør at Gjenopptakelses- kommisjonen bør åpne for å se på saken igjen.

Bevisene blir lagt fram på årets SKUP-konferanse i Tønsberg. Drapene på Orderud gård i mai 1999 er en av de mest omtalte kriminalsakene i Norge. Privatetterforskeren har tatt for seg gransket etterforskningen, dokumentasjonen og åstedet.

- Jeg kommer til å legge fram noen av bevisene på årets SKUP-konferanse. Mine funn viser flere svakheter og feil ved politiets etterforskning. Jeg vil vente til fredag med å si noe mer om disse bevisene, men jeg mener de er oppsiktsvekkende, sier Tore Sandberg.

Ekteparet Orderud ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene.

DØMT: Eketparet Per og Veronica Orderud fotografet i rettslokalene på  Åråsen før retten ble satt. I bakgrunnen skimtes Kristin Kirkemo Haukeland, også hun dømt i trippeldrapssaken.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DØMT: Eketparet Per og Veronica Orderud fotografet i rettslokalene på Åråsen før retten ble satt. I bakgrunnen skimtes Kristin Kirkemo Haukeland, også hun dømt i trippeldrapssaken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Slik det ser ut nå kan hele dommen være feil og de to dømt på feilaktig grunnlag, forteller Tore Sandberg. Også Veronica Orderud kommer til årets SKUP-konferanse.

(NTB)

 

NYE BEVIS: Privatetterforsker Tore Sandberg skal offentliggjøre nye funn fredag, som han mener gir grunnlag for å gjenoppta saken. Sandberg har etterforsket på vegne av det drapsdømte ekteparet. 
Foto: Tore Meek / SCANPIX
NYE BEVIS: Privatetterforsker Tore Sandberg skal offentliggjøre nye funn fredag, som han mener gir grunnlag for å gjenoppta saken. Sandberg har etterforsket på vegne av det drapsdømte ekteparet. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer