- Nye bevis kaster nytt lys over Orderud-saken

Tore Sandberg mener å ha funnet nok til at Gjenopptakelseskommisjonen bør se på saken igjen.

2002: Det var stille rundt kårboligen på Orderud gård ettermiddagen etter at juryens kjennelse i Orderud-saken ble offentliggjort.
Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
2002: Det var stille rundt kårboligen på Orderud gård ettermiddagen etter at juryens kjennelse i Orderud-saken ble offentliggjort. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tore Sandberg vil fredag legge fram nye bevis i Orderud-saken, som han har gransket de siste to årene på oppdrag for ekteparet Orderud. Han mener bevisene gjør at Gjenopptakelses- kommisjonen bør åpne for å se på saken igjen.

Bevisene blir lagt fram på årets SKUP-konferanse i Tønsberg. Drapene på Orderud gård i mai 1999 er en av de mest omtalte kriminalsakene i Norge. Privatetterforskeren har tatt for seg gransket etterforskningen, dokumentasjonen og åstedet.

- Jeg kommer til å legge fram noen av bevisene på årets SKUP-konferanse. Mine funn viser flere svakheter og feil ved politiets etterforskning. Jeg vil vente til fredag med å si noe mer om disse bevisene, men jeg mener de er oppsiktsvekkende, sier Tore Sandberg.

Ekteparet Orderud ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene.

DØMT: Eketparet Per og Veronica Orderud fotografet i rettslokalene på  Åråsen før retten ble satt. I bakgrunnen skimtes Kristin Kirkemo Haukeland, også hun dømt i trippeldrapssaken.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DØMT: Eketparet Per og Veronica Orderud fotografet i rettslokalene på Åråsen før retten ble satt. I bakgrunnen skimtes Kristin Kirkemo Haukeland, også hun dømt i trippeldrapssaken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Slik det ser ut nå kan hele dommen være feil og de to dømt på feilaktig grunnlag, forteller Tore Sandberg. Også Veronica Orderud kommer til årets SKUP-konferanse.

(NTB)

 

NYE BEVIS: Privatetterforsker Tore Sandberg skal offentliggjøre nye funn fredag, som han mener gir grunnlag for å gjenoppta saken. Sandberg har etterforsket på vegne av det drapsdømte ekteparet. 
Foto: Tore Meek / SCANPIX
NYE BEVIS: Privatetterforsker Tore Sandberg skal offentliggjøre nye funn fredag, som han mener gir grunnlag for å gjenoppta saken. Sandberg har etterforsket på vegne av det drapsdømte ekteparet. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer