Nye bevis mot Bjarkøy-siktet

Kvinnen som er siktet for å ha drept fire av sine egne barn fikk i dag vite hvilke bevis politiet har mot henne. Likevel nekter den 30 år gamle kvinnen fortsatt å forklare seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke kom det frem at politiet har nye og sterke bevis mot kvinnen fra Bjarkøy. På en plastpose fant politiet kvinnens fingeravtrykk og avtrykk av munnen til barnet som døde i oktober i fjor. Politiet tolker de tekniske funnene som et klart bevis på at barnet er blitt kvalt. Posen ble funnet under ransakelse av kvinnens bolig på Bjarkøy.

Dette tekniske beviset har vært holdt hemmelig for kvinnen helt fram til i dag. Heller ikke kvinnens forsvarere fikk fortelle kvinnen om bevisene. Men etter at TV2 avslørte «plastpose-beviset» snudde politiet. I et rettsmøte i Harstad i dag ble den drapssiktede kvinnen konfrontert med bevismaterialet av politiet. Etter konfrontasjonen ville politiet ha kvinnens forklaring på avtrykkene på plastposen, men hun nektet å forklare seg i retten.

Etter det TV2 erfarer er det helt uaktuelt for kvinnen å stille opp i avhør med Kripos-etterforskerne på noe tidspunkt. Det er ikke engang sikkert hun vil forklare seg i retten når saken kommer opp der.

Kvinnen som sitter i varetekt i Bodø kretsfengsel er blitt rådet av sine forsvarere til ikke å snakke med politiet.