Nye bevis stanser Hamre-sak

Agder lagmannsrett ber Kripos sjekke torpedo-pc.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agder lagmannsrett har inntil videre stanset ankebehandlingen av utpressingssaken mot den tidligere travkusken og hestehandler Atle Hamre etter at Hamres forsvarer torsdag la fram nye bevis i retten.

Forsvareren, advokat Christian Nordhus, presenterte undersøkelser utført av et privat etterforskningsfirma.

Opplysningene stammer fra datamaskinen til torpedoen Hamre skal ha brukt til å presse investor Trond Wilhelmsen for 2,5 millioner kroner, melder NRK.

- Det som er det spesielle nå, er at det på hovedvitnets egen datamaskin er funnet en kjøpekontrakt som gjelder travhester.

- Det betyr at det kan sannsynliggjøres at Hamre ikke er skyldig, sier forsvareren.

-Torpedo-komplott

Hamre mener anklagene mot ham er falske, og at torpedoen har utsatt ham for et komplott. Torpedoen, en 33-åring fra Sandefjord,som selv i tingretten ble dømt for utpressing, står fast ved at Hamre var oppdragsgiver i forhold på pengeutpressingen.

Lagmannsretten bestemte at behandlingen av saken skal stanses inntil Kripos får undersøkt torpedoens datamaskin, som tidligere er undersøkt av Agder-politiet, uten resultat.

 AKSEPT FOR BEVIS-SJEKK:  Utpressingsdømte Atle Hamtre og hans forsvarer Christian Nordhus da ankesaken startet i Agder lagmannsrett i Arendal tidligere i uka. Nå godtar lagmannsretten at Kripos sjekker pc\'en til en torpedo etter at Hamre har engasjert privatetterforsker for å bevise at han ble utsatt for et komplott. Foto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.
AKSEPT FOR BEVIS-SJEKK: Utpressingsdømte Atle Hamtre og hans forsvarer Christian Nordhus da ankesaken startet i Agder lagmannsrett i Arendal tidligere i uka. Nå godtar lagmannsretten at Kripos sjekker pc\'en til en torpedo etter at Hamre har engasjert privatetterforsker for å bevise at han ble utsatt for et komplott. Foto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX. Vis mer

I Kristiansand tingrett ble Hamre dømt til fire års fengsel, inkludert resttiden fra dommen på fem år for utpressing av skipsreder Thor Christensen i 2002. (NTB).

NY RUNDE OM UTPRESSING: Aktor Jon Are Amundsen (til venstre) og advokat Harald Grape under åpningen av ankebehandlingen i den såkalte Hamre-saken i Agder lagmannsrett. Grape forsvarer en 33 år gammel torpedo, som ifølge Hamre har satt sammen et komplott mot ham. 33-åringen hevder at det var Hamre selv som var oppdragsgiver da han dro til Kristiansand for å "hente" et millionbeløp hos forretningsmannen og hesteeieren Trond Wilhelmsen.