MALMÖ: Redningstjenesten slokker her en av de påtente bilene i Malmö i Sverige. Bildet ble tatt tidligere i august. Både i Sverige og i Danmark rapporterer politiet om at det blir satt fyr på en rekke biler. I natt melder dansk politi om flere nye branner.   Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ: Redningstjenesten slokker her en av de påtente bilene i Malmö i Sverige. Bildet ble tatt tidligere i august. Både i Sverige og i Danmark rapporterer politiet om at det blir satt fyr på en rekke biler. I natt melder dansk politi om flere nye branner.   Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Vis mer

Nye bilbranner i København i natt

Over 30 kjøretøy påtent de siste to ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ukjente gjerningspersoner fortsetter å tenne på biler i Danmark.

I natt brant åtte biler i København, og ytterligere seks i Vestegnes, skriver Ekstra Bladet.

Ingen mistenkte

Ifølge Ekstra Bladet har ikke politiet noen mistenkte i saken.

De to siste ukene har over 30 kjøretøy blitt satt fyr på i den danske hovedstaden, og politiet samarbeider nå med svenske kolleger etter de mange brannene der.

70 biler

I Malmö har det blitt påtent biler flere dager på rad, noe som har fått flere til å reagere. Siden 1. juli har over 70 biler blitt satt i brann i byen.

Tidligere i august lovet innenriksminister Anders Ygeman flere synlige politifolk i gatene, men dette er ikke tilstrekkelig, mener Expressen-kommentator Lotta Gröning - som har sammenlignet bilbrannene med terrorhandlinger.

- Det er alvorlige lovbrudd vi snakker om, jeg ser på det som en terrorhandling mot det sivilsamfunnet, skriver hun, og etterlyser ytterligere tiltak.

Fengslet

Tirsdag forrige uke ble en dansk 21 år gammel mann pågrepet og varetektfengslet i København, siktet for å ha tent på biler. Likevel har ikke ildpåsettelsene stoppet, skriver Ekstra Bladet.

Det er ikke kjent om det er noen sammenheng mellom de mange bilbrannene.