Elefanter i Kina

Nye bilder av flokken vekker oppsikt

Elefantene, som ble omtalt over hele verden, har endret kurs.

LANG VANDRING: En elefantflokk i Kina har tilbakelagt over 500 kilometer på sin ferd. Nå ser det ut til at de er på vei tilbake der de kom fra. Foto: China Daily via REUTERS / NTB
LANG VANDRING: En elefantflokk i Kina har tilbakelagt over 500 kilometer på sin ferd. Nå ser det ut til at de er på vei tilbake der de kom fra. Foto: China Daily via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

En flokk med elefanter har i lang tid vært på vandring gjennom det sørvestlige Kina. 16 elefanter har tråkket seg gjennom landsbyer på veien og ødelagt både avlinger og bygninger.

Elefantenes ferd ble allerede oppdaget i mars 2020, og de har vært på vandring innover i Kina i over 18 måneder. Reisen har fengslet hele den kinesiske nasjonen, ifølge The Guardian.

Men nå har elefantflokken gjort en ny vending. Det ser nå ut til at de er på vei tilbake til naturreservatet de kom fra, melder CNN.

Kinesiske myndigheter har forsøkt å få elefantene til å snu i lang tid, da vandringen blant annet har utgjort en trussel for befolkningen.

SNUDD: CNN melder at elefantene er på vei tilbake til naturreservatet Xishuangbanna i Yunnan-provinsen. Foto: China Daily via REUTERS / NTB
SNUDD: CNN melder at elefantene er på vei tilbake til naturreservatet Xishuangbanna i Yunnan-provinsen. Foto: China Daily via REUTERS / NTB Vis mer

Vist på direktesendt TV

Flere tusen mennesker har blitt mobilisert for å ivareta folks sikkerhet på elefantenes vandring, da de har forflyttet seg gjennom byer og tettsteder.

På reisen har kinesiske myndigheter filmet elefantene med droner på direktesendt TV, da flere millioner kinesere har funnet den lange ferden deres fengslende.

Dagbladet omtalte reisen deres tidligere i sommer, da det ble tatt bilder av elefantene som vakte stor oppsikt over hele verden (se video under).

UTSLITTE: Her tar elefantene seg en velfortjent lur, etter å ha ødelagt avlinger og bygninger. Reporter: Agusta Magnusdottir. Foto og video: Yunnan Forest Fire Brigade / AP. Vis mer

Vandret i lang tid

Det er uklart hvorfor elefantene, som er en fredet dyreart i Kina, forlot naturreservatet Xishuangbanna i Yunnan-provinsen for over ett og et halvt år siden.

På vandringen har flokken på 16 dyr tilbakelagt en strekning på 500 kilometer.

Siden midten av april har elefantene ødelagt 56 hektar med avlinger, altså om lag en halv kvadratkilometer, og skadene anslås å være på rundt 8,8 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer