Elefanter i Kina

Nye bilder av flokken vekker oppsikt

Elefantene, som ble omtalt over hele verden, har endret kurs.

LANG VANDRING: En elefantflokk i Kina har tilbakelagt over 500 kilometer på sin ferd. Nå ser det ut til at de er på vei tilbake der de kom fra. Foto: China Daily via REUTERS / NTB
LANG VANDRING: En elefantflokk i Kina har tilbakelagt over 500 kilometer på sin ferd. Nå ser det ut til at de er på vei tilbake der de kom fra. Foto: China Daily via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

En flokk med elefanter har i lang tid vært på vandring gjennom det sørvestlige Kina. 16 elefanter har tråkket seg gjennom landsbyer på veien og ødelagt både avlinger og bygninger.

Elefantenes ferd ble allerede oppdaget i mars 2020, og de har vært på vandring innover i Kina i over 18 måneder. Reisen har fengslet hele den kinesiske nasjonen, ifølge The Guardian.

Men nå har elefantflokken gjort en ny vending. Det ser nå ut til at de er på vei tilbake til naturreservatet de kom fra, melder CNN.

Kinesiske myndigheter har forsøkt å få elefantene til å snu i lang tid, da vandringen blant annet har utgjort en trussel for befolkningen.

Vist på direktesendt TV

Flere tusen mennesker har blitt mobilisert for å ivareta folks sikkerhet på elefantenes vandring, da de har forflyttet seg gjennom byer og tettsteder.

På reisen har kinesiske myndigheter filmet elefantene med droner på direktesendt TV, da flere millioner kinesere har funnet den lange ferden deres fengslende.

Dagbladet omtalte reisen deres tidligere i sommer, da det ble tatt bilder av elefantene som vakte stor oppsikt over hele verden (se video under).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer