Nye bilder: Her gjemmer 19-åringen seg for politiet

Ligger fortsatt på sykehus med alvorlige skader etter pågripelsen i natt, men tilstanden er stabil.

HER GJEMMER HAN SEG Disse bildene som nylig ble frigitt av politiet, viser 19-åringen som ligger og gjemmer seg i en båt. Foto: AP Photo/Massachusetts State Police
HER GJEMMER HAN SEG Disse bildene som nylig ble frigitt av politiet, viser 19-åringen som ligger og gjemmer seg i en båt. Foto: AP Photo/Massachusetts State Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Massachusetts har frigitt nye bilder fra politiaksjonen i natt.

Bildene, som er tatt med varmesøkende kamera fra helikopter, viser 19 år gamle Dzjokhar Tsarnajev som ligger flatt i båten hvor han skjulte seg for politiet før han ble pågrepet rundt klokka to i natt, norsk tid.

Da hadde massive politistyrker jaktet på ham i bortimot 22 timer, og foran en samlet verdenspresse gikk de til aksjon.

Ny skuddveksling Klokka sju lokal tid begynte skuddene å falle i hagen, ifølge flere medier.

Dzjokhar og broren Tamerlan er mistenkt for å stå bak bombene mot Boston Marathon. Natt til i går var de i skuddveksling med politiet, etter at de skjøt og drepte en politibetjent ved eliteuniversitetet MIT. Mer enn 200 skudd ble avfyrt under skyteepisoden, og 26-åringen Tamerlan pådro seg dødelige skader.

OPPDAGET AV EIEREN: Eieren av båten skulle ut en tur og trekke litt luft da han oppdaget at dekket på båten var gått opp, og at det så ut som noen hadde skåret i det. Foto: AFP PHOTO / Massachusetts State Police Air Wing
OPPDAGET AV EIEREN: Eieren av båten skulle ut en tur og trekke litt luft da han oppdaget at dekket på båten var gått opp, og at det så ut som noen hadde skåret i det. Foto: AFP PHOTO / Massachusetts State Police Air Wing Vis mer

I natt innledet Dzjokhar en ny skuddveksling med politiet. De forsøkte å få 19-åringen til å overgi seg, uten å lykkes.

- Det ble vekslet skudd, sa Bostons politisjef Ed Davis.

David Procopio fra delstatspolitiet forteller at de brukte en robot til å trekke dekket av båten og avsløre at Tsarnajev lå der.

Stabil - Vi holdt også øye med ham med et varmesøkende kamera fra helikopteret vårt. Han var svekket av blodtap, mest trolig etter å ha blitt skadd kvelden før, sier Procopio.

Guvernøren i Massachussets, Deval Patrick, sier i kveld at tilstanden hans er stabil. Men han er trolig ikke i stand til å kommunisere ennå, ifølge nyhetsbyrået AP.

LETTE MED HELIKOPTER: Politiet brukte infrarødt kamera, og tok blant annet dette bildet av båten hvor 19-åringen gjemte seg. Foto: AFP PHOTO / Massachusetts State Police Air Wing
LETTE MED HELIKOPTER: Politiet brukte infrarødt kamera, og tok blant annet dette bildet av båten hvor 19-åringen gjemte seg. Foto: AFP PHOTO / Massachusetts State Police Air Wing Vis mer

Politiet gikk til aksjon bare en time etter at portforbudet var blitt hevet. Da hadde Boston vært en spøkelsesby som var lammet av jakten på bombemannen.

Jubelscener Portforbudet gjorde at gatene var tomme, men de ble fylt opp av jublende folkemengder etter at Tsarnajev var pågrepet.

Skuddvekslingen varte fra 19.00 til rundt 20.45. Ifølge Time kom denne beskjeden da ut på politisambandet:

- Den mistenkte er pågrepet.

Jakten på de to bombemennene hadde da pågått i over fem døgn. Tre personer ble drept og rundt 170 såret av bombene som gikk av i målområdet til Boston Marathon.

Den dramatiske jakten hadde også involvert flere skuddvekslinger og en biljakt der det ble kastet eksplosiver ut av bilene.

Nå blir 19-åringen trolig tiltalt for terrorisme og drap. Tiltalen er ventet i løpet av dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer