Nye bilder kan løse Trude-saken

I morgen offentliggjør Kripos fire bilder som viser en eller flere personer som er likt kledd som drapsmannen til Trude Espås. Bildene er tatt av turister som var i Geiranger samme dag som ungjenta ble drept og dagen etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 17.10 den 8. august 1996, da Trude Espås (20) ble drept, forlot en tysktalende mann svaberget utenfor Geiranger og gikk langs riksveien inn mot sentrum. Mannen var iført en hvit og blåstripete T-skjorte og en lys shorts. Dette er gjerningsmannen, mener politiet.

Amatørfoto

Etterforskerne har derfor finkjemmet amatørfoto som ble tatt av turister i Geiranger i tida like før og like etter drapet. De har sett etter bilder av personer med slike klær. På fire bilder gjorde politiet interessante funn.

På grunn av at det ikke har vært mulig å identifisere personene på annen måte, går politiet nå ut med bildene. - Så lenge vi ikke har identifisert personen på svaberget, er disse bildene viktige for oss. Men de som er avbildet er bare vitner for politiet. Men det er helt sentralt for oss å finne ut hvem de er, siden vi tidligere har etterlyst en person som er likt kledd, sier etterforskingsleder Asbjørn Hansen i KRIPOS til Dagbladet.

Tatt like etterpå

Det ene bildet er tatt i Geiranger sentrum 8. august klokken 18.40, altså bare halvannen time etter at 20-åringen ble drept. Et annet bilde er tatt tidligere på dagen om bord på ferja. Politiet vil også gå ut med to bilder som er tatt på formiddagen dagen etter, det ene i Geiranger sentrum og det andre om bord i en turistbåt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer