Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Nye bilder vekker oppsikt

Coronaviruset tømmer de store turistattraksjonene over hele verden.

MEKKA: Det første bildet viser Mekka i august 2019 - bilde nummer to er samme sted 7. mars 2020.

Spansketrappa i Roma er tom for folk midt på dagen. Portrettet av tidligere statsleder for folkerepublikken Kina, Mao Zedong, ser ned på Den himmelske freds plass i Beijing som ligger folketomt.

I Mekka i Saudi-Arabia, Islams helligste by, er pilegrimene sparsommelige med besøkene, og det er knapt mennesker å se i de ellers myldrende gatene rundt Kaba, skriver NBC News.

Mens coronaviruset sprer seg globalt, ligger noen av verdens mest besøkte steder nærmest øde. Nye bilder tatt den siste uka viser folketomme turistattraksjoner.

Se flere bilder fra turiststedene nedover i saken.

Følg Dagbladets livekart for å oppdatere deg på spredningen av viruset i verden.

TOKYO: Ved Sensoji-tempelet i Japan er det nesten folketomt. Det første bildet er tatt i april i fjor, mens det andre er tatt 9. mars i år.SPANSKETRAPPEN: Turistattraksjonen i Roma pleier å besøkes daglig av turister, men 10. mars var den tom, etter at Italia har innført nasjonale restriksjoner. Foto: Remo Casilli / Reuters
SPANSKETRAPPEN: Turistattraksjonen i Roma pleier å besøkes daglig av turister, men 10. mars var den tom, etter at Italia har innført nasjonale restriksjoner. Foto: Remo Casilli / Reuters Vis mer

Nasjonale restriksjoner

8. mars besluttet italienske myndigheter å praktisk talt stenge den nordlige regionen Lombardia, med ti millioner innbyggere, og andre områder i nord for å bekjempe coronaviruset. Ifølge BBC vil dette i praksis si at opp mot 16 millioner italienere nå er i karantene i et forsøk på å forhindre videre spredning av viruset.

Avisa Corriere della Sera skrev søndag at all bevegelse inn og ut av elleve provinser i Nord-Italia, inkludert millionbyen Milano, nå er strengt regulert i nesten en måned framover, og at de som trosser restriksjonene, kan bli bøtelagt og fengslet i opptil tre måneder. Bare folk med helt spesielle begrunnelser vil få bevege seg inn og ut av områdene.

Også turistperlen Venezia er nå stengt for turister, noe som vil ramme byen hardt økonomisk.

SYDNEY: I Australia preges turismen i Sydney. Det første bildet er fra desember 2017, mens det andre bildet er fra 8. mars i år.
MILANO: Disse bildene av Piazza del Duomo i Milano er tatt fra 3. februar og 10. mars i år. Det vil si før og etter Italia innførte nasjonale restriksjoner mot coronasmitte.
SEOUL: Gyeongbokgungpalasset i Seoul i Sør-Korea. Det første bildet er fra mai 2017, mens det andre er tatt 6. mars i år.
KAMBODSJA: Det berømte Angkor Wat-tempelet i Kambodsja. Det første bildet er fra mars i fjor, mens det andre er fra 5. mars i år.

Kina, Italia og Iran mest utsatt

Per nå er det på verdensbasis over 119 000 personer smittet og 4290 bekreftet døde av viruset som brøt ut i Wuhan i Kina rundt nyttår. 64 400 mennesker er bekreftet friskmeldt.

I Norge er det i skrivende stund bekreftet at 277 mennesker er smittet av viruset, men ingen har dødd av det.

Ifølge FHI er det flest tilfeller av smitte og dødsfall i Kina, Italia og Iran, noe som påvirker turismen.

Flere flyselskaper har kansellert flyginger til steder hvor smittefaren er stor, og mange har sett seg nødt til å la fly stå på bakken på grunn av lavere etterspørsel.

Ifølge NTB ser smittevernekspertene for seg at 2,2 millioner mennesker kan bli smittet av coronaviruset i Norge i løpet av det kommende året.

Folkehelseinstituttet understreker at det er betydelig usikkerhet om tallene. Scenarioet skal derfor ikke regnes som en prognose.

Hele Norges coronakart