Nye bivirkningstall viser fire døde og fire spontanaborter siste uka

- Tror ikke det har noen sammenheng med vaksinen.

BIVIRKNINGER Den siste bivirkningsrapporten fra Statens Legemiddelverk viser at totalt åtte nordmenn døde like i etterkant av at de fikk vaksinen Pandemrix mot svineinfluensa. Vi tror ikke det er en sammenheng mellom vaksineringen og disse dødsfallene, da alle de døde hadde underliggende sykdomstilstander før de ble vaksinert forteller avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BIVIRKNINGER Den siste bivirkningsrapporten fra Statens Legemiddelverk viser at totalt åtte nordmenn døde like i etterkant av at de fikk vaksinen Pandemrix mot svineinfluensa. Vi tror ikke det er en sammenheng mellom vaksineringen og disse dødsfallene, da alle de døde hadde underliggende sykdomstilstander før de ble vaksinert forteller avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Statens Legemiddelverk la i dag fram den siste bivirkningsrapporten ved bruk av vaksinen Pandemrix mot svineinfluensa.

- Vi har nå vaksinert nær én million nordmenn, og til sammen er det meldt om totalt åtte dødsfall og seks spontanaborter i etterkant av vaksineringen, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til Dagbladet.

Alle de døde hadde ulike underliggende sykdomstilstander før de ble vaksinert forteller Madsen, og sier at de derfor er ganske sikre på at dødsfallene ikke har noe med vaksinen å gjøre.

- Ingen sammenheng- Foreløpige resultater viser at dødsfallene ikke har noen sannsynlig sammenheng med vaksinen. Dødsfall som skyldes vaksiner forekommer nesten aldri, sier han.

Når man vaksinerer mange personer over kort tid, vil det tilfeldigvis skje dødsfall som ikke har noen sammenheng med vaksinasjonen, skriver Statens Legemiddelverk på sin hjemmeside.

Når det gjelder tilfeller av spontanabort eller fosterdød, er det på bakgrunn av den informasjonen som er tilgjengelig, liten grunn til å mistenke sammenheng med vaksinen, ifølge Statens Legemiddelverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.