Nye blodige kamper i Nord-Libanon

Konflikten i Libanon øker som følge av uroen i Syria.

SJU DREPT: Mandag ble sju personer drept i kamper mellom væpnede menn som støtter hver sin part i Libanon. I tillegg ble 70 personer såret, opplyser helsearbeidere. Konflikten mellom de to folkegruppene i Libanon har økt som følge av uroen og volden på syrisk side av grensen. Foto: JOSEPH EID / AFP PHOTO / SCANPIX
SJU DREPT: Mandag ble sju personer drept i kamper mellom væpnede menn som støtter hver sin part i Libanon. I tillegg ble 70 personer såret, opplyser helsearbeidere. Konflikten mellom de to folkegruppene i Libanon har økt som følge av uroen og volden på syrisk side av grensen. Foto: JOSEPH EID / AFP PHOTO / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syria-konflikten smitter over på Libanon. Mandag ble sju personer drept i kamper mellom væpnede menn som støtter hver sin part i nabolandet.

I tillegg ble 70 personer såret, opplyser helsearbeidere.

Kampene fant sted i Tripoli, en havneby nord i Libanon. På den ene siden står sjiamuslimske alawitter, som støtter Syrias president Bashar al-Assad, på den andre siden sunnimuslimer, som støtter opprørerne.

Konflikten mellom de to folkegruppene i Libanon har økt som følge av uroen og volden på syrisk side av grensen. President Assad er alawitt, mens mange av opprørerne er sunnimuslimer.

Bygninger i Tripoli er fortsatt fulle av kulehull fra lignende sammenstøt tidligere i år. Mandag møttes flere islamistiske grupper og tjenestemenn i byen i et forsøk på å løse konflikten

- Så langt er det ingen enighet om å utplassere hæren. De er redde for å skape en ny konflikt mellom hæren og de som deltar i kampene, sier en religiøs leder som deltok på møtet.

- Jeg er redd problemene her i Tripoli vil spre seg inntil de bestemmer seg for å gjøre noe, sier kilden, som ikke vil bli navngitt.

I løpet av helgen ble flere mennesker drept i kamper, blant dem en soldat som ble truffet av en snikskytter.

Sporadiske kamper har også brutt ut mellom væpnede sunnimuslimer og hæren i nærheten av et sunnimuslimsk nabolag. Også sikkerhetskilder sier at militæret holder seg tilbake i et forsøk på ikke å bli dratt inn i konflikten.

(NTB)