Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye blondiner som TV 2s værdamer

NYE ANSIKTER: Benedikte Rasmussen (t.v.) og Elin Tvedt skal fra og med mandag 19. august presentere været i TV 2s morgensendinger. Foto: ODDMUND LUNDE BERGEN (Dagbladet): De kunne knapt skille lavtrykk fra høytrykk. Likevel utkonkurrerte blondinene Benedikte Rasmussen (24) og Elin Tvedt (22) de 98 andre søkerne på værdamejobbene i TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At jentene har et flott utseende talte ikke akkurat imot når vi ansatte dem. Men disse har mer enn et pent ansikt, sier Petter Ole Jakobsen, sjef for været i TV 2. Benedikte Rasmussen fra Bergen ble nummer tre i Frøken Norge-konkurransen i 1994. Hun har to års erfaring fra modellbyrået Face Factory, gått på BI i to år og jobbet i UNI Storebrand. Elin Tvedt fra Ølen har vært vokalist i diverse band og har dessuten jobbet som servitør på karaokebar.

Fire ukers lynkurs

- Jobben er ikke noe jeg har gått rundt og drømt om. Men jeg synes media er spennende. Derfor søkte jeg, sier Tvedt. Verken hun eller Rasmussen hadde kjennskap til meteorologi før de fikk jobben i TV-kanalen.

Men det bekymrer verken dem eller sjefen deres. - Vi får opplæring. Både om været og om hvordan vi skal takle all oppmerksomheten som kan følge med jobben, sier Benedikte Rasmussen til Dagbladet.

Og læremestrene, det er ingen ringere enn værprinsessen Siri M. Kalvig og hennes kollega Birgit Kolboe. Et fire ukers lynkurs skal gi de to nye jentene tilstrekkelig ballast til å kunne starte opp i TV 2s morgensendinger mandag 19. august.

I korte skjørt

Bare to av søkerne til de ledige værjobbene hadde meteorologisk bakgrunn. Men begge røk ut av ulike årsaker. - De fleste falt ut fordi de ikke hadde god nok stemme, sier Jakobsen. Værsjefen satt til slutt igjen med 12 kandidater, som alle ble tatt inn på audition. - Vi ønsket personer med evner til å kunne formidle. Og selv om været hele tida skal komme i sentrum, er det viktig at seerne liker personen som presenterer. Vi håper Benedikte og Elin blir tatt vel imot, sier Petter Ole Jakobsen. Han er ikke redd for at blondiner i korte skjørt kan svekke TV 2-værets troverdighet.

- Meteorologisk institutt lager varslene, vi presenterer dem. Og det gjør vi mer oversiktlig og detaljert enn de fleste, inkludert NRK, sier Jakobsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media