Nye bomber i Bangkok

Syv skadd, blant dem seks utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre nye bomber har gått av i Bangkok sentrum, melder AP.

Bombene ble utløst sekunder over midnatt thailandsk tid. Begge to gikk av utenfor Central World Plaza, et kjøpesenter midt i sentrum av hovedstaden.

Begge bombene var plassert nær Central World Plaza der flere tusen personer noen timer tidligere hadde vært samlet for å feire nedtellingen til det nye året.

En av bombene var plantet i en telefonkiosk nær kjøpesenteret, mens den andre gikk av på en bro over en av byens kanaler.

Mistet beinet i angrepet

Ifølge nettavisa The Nation skal en av de utenlandske turistene ha mistet et bein i angrepet.

Ifølge AP er to serbere, to briter, en ungarer og en amerikaner skadd i det siste angrepet, tilstanden til de skadde er ikke så langt kjent.

- Vi har ikke fått beskjed om at det skal være nordmenn skadet i angrepet. Men ambassaden jobber for å klarlegge om det skulle være noen norske borgere involvert, sier Bjørn Jansen, pressevakt i Utenriksdepartementet.

TRE NYE BOMBER ETTER MIDNATT:  Thailandske soldater står vakt ved Khao San-veien midt i hjertet av Bangkok. Tre nye bomber gikk av her rett etter midnatt. Foto: Scanpix
TRE NYE BOMBER ETTER MIDNATT: Thailandske soldater står vakt ved Khao San-veien midt i hjertet av Bangkok. Tre nye bomber gikk av her rett etter midnatt. Foto: Scanpix Vis mer

- Et utrolig kaos

Harald Henschien sto ved bombestedet i Bangkok rett etter bomebangrepet.

- Det er et utrolig kaos. Det er hundre politibiler og ambulanser, og hele området er avstengt i hjertet av Bangkok. Jeg står nå ved sperringene der de tar ut de sårede. De legges i ambulansene nå, men ingen her har noen klar oversikt over hvor mange som er skadd, sier han til Dagbladet.no.

Redningsaksjonen er fortsatt i gang utenfor kjøpesenteret, men det er så langt ikke meldt om flere skadde.

Politiet holder nå på med granskning av åstedet. Det skal ha vært tre bomber som gikk av med få sekunders mellomrom.

Fant udetonerte bomber

Og politiet finner stadig nye bomber i Bangkok. En halvtime etter midnatt evakuerte politiet gjester ved nattklubben Buddy Bar. En time etter midnatt klarte også politiet å uskadeliggjøre en bombe funnet på en annen nattklubb.

UD råder nå nordmenn i Bangkok til å unngå større folkemengder, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter.

Nye bomber i Bangkok

Tilsammen detonerte ni bomber i Thailands hovedstad 31. desember og 1. januar. 2 personer er drept og 34 mennesker skadd.

Mistenker Thaksin

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for bombeaksjonene, men ifølge visesjefen for den nasjonale politistyrken i Thailand, Ajirawit Suphanaphesat dreier det seg trolig ikke om muslimske opprørere.

Skal man tro landets akademikere er det da bare én mulig årsak til bombeangrepene.

- Det er to mulige mistenkte. Muslimske opprørere eller grupper som handler etter eks-statsminister Thaksins vilje. Jeg tror det er det siste. Jeg mistenker det forrige regimet, sier Thitinan Pongsudhirak, statsviter ved Chulalongkorn-universitetet til AP.

Dagbladet.no følger saken.

SKADD: En uidentifisert turist trøstes av en thailandsk politimann.