Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye branner i Portugal

I dag har det oppstått enda flere branner i sentrale deler av brannherjede landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 15 branner var utenfor kontroll torsdag kveld, og kraftig vind og tørr, varm luft bidro til at det ble vanskelig å bekjempe dem. 2.500 brannmenn og 750 soldater var i aksjon for å få bukt med flammene, som hittil har kostet 15 mennesker livet.

Innenriksminister Antonio Figueiredo Lopes opplyste at Norge skal sende et fly til å slippe vann over brannene. Flyet skal slutte seg til fire fly fra Marokko og tre helikoptere fra Tyskland som alt er i aksjon.

- Vi fortsetter å be om internasjonal hjelp. Med nye tordenstormer frykter vi at denne katastrofen skal spre seg, sa han.

De siste brannene er utløst av tordenstormer, og meteorologene spår flere slike stormer og flere dager med temperaturer over 40 grader.

Torsdag ble det forbrente liket av en 30 år gammel kvinne funnet i Aldeia do Bispo i Guarda-regionen. Dermed har 15 mennesker mistet livet på grunn av branner og hetebølge de siste ti dagene.

Portugals skogvesen opplyser at rundt 162.000 hektar skog er blitt flammenes rov hittil i år, det meste av det i slutten av juli.

NTB

ENORME OMRÅDER ØDELAGT: Et helikopter slipper vann over et av skogsområdene som står i brann i Portugal. Skadene er enorme.