Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye branner på asylmottak i Sverige

Trolig påtent.

MANGE BRANNER: En rekke asylmottak i Sverige er de siste månedene blitt utsatt for ildpåsettelser. 13. oktober begynte det å brenne i en brakke i Arlöv i Skåne. Lokalene skulle dagen etter ha blitt tatt i bruk som mottak for enslige asylbarn. Mandag kveld brøt det ut nye branner. Foto: Johan Nilsson / TT / kod 50090
MANGE BRANNER: En rekke asylmottak i Sverige er de siste månedene blitt utsatt for ildpåsettelser. 13. oktober begynte det å brenne i en brakke i Arlöv i Skåne. Lokalene skulle dagen etter ha blitt tatt i bruk som mottak for enslige asylbarn. Mandag kveld brøt det ut nye branner. Foto: Johan Nilsson / TT / kod 50090 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere små branner blusset mandag kveld opp ved et planlagt bosted for flyktninger i Oskarshamn i Sverige. Vitner sier til SVT at to unge personer sprang fra stedet med en bensindunk. De skal være tre ulike papirhauger med sider fra bibler som ble antent. Et vindu på skolen skal også ha blitt knust.

Da brannvesenet kom til stedet, hadde brannene slukket, melder Expressen.

- Det finnes bra vitneopplysninger om personer som ble observert på stedet. Nå etterforskes dette som skadeverk gjennom brann, sier vakthavende for politiet i Kalmar og Kronoberg, Mathias Örtendahl, til avisa.

Ingen var ennå pågrepet tirsdag morgen.

Slukket av personalet Noe seinere på kvelden gikk brannalarmen i Margaretagatan i Lund. Huset skal blant annet være bosted for enslige, mindreårige flyktninger, ifølge redningsmannskaper.

- Det brøt ut brann på utsiden av ytterdøra, men personalet klarte å slukke brannen før vi kom til stedet. Vi luftet litt brannrøyk i ventilasjonsanlegget. Siden blir det sikkert etterforskning av hendelsen. Det finnes ingen naturlig forklaring, sier Torbjörn Krokström ved redningstjenesten Syd til Expressen.

De siste ukene har flere bosteder og planlagte bosteder for asylsøkere i Sverige blitt utsatt for ildpåsettelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!