Nye brannstiftelser i Aten i natt

Satte fyr på biler, bank og offentlig bygning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke biler, en bank og en offentlig bygning ble satt i brann i en ny bølge med brannstiftelser i Aten natt til i dag.

Uroen startet sent julaften, da en bank ble påtent i den sørlige delen av byen.

To timer senere brukte ukjente gjerningsmenn gassbeholdere til å tenne på sju biler utenfor lokale Citroën- og Opel-forhandlere.

I tillegg ble kontorer tilhørende landbruksdepartementet i sentrum av byen påtent.

Det har vært stadig uro med opptøyer og brannstiftelser i Aten og andre greske byer, etter at en tenåring ble skutt og drept av politiet for tre uker siden.

Etter voldsomme opptøyer den første uka roet situasjonen seg noe ned.

Men enkelte ukjente personer fortsatte angrepene på politiet.

Så sent som tirsdag ble det avfyrt skudd mot en politibuss, uten at noen kom til skade.


(NTB)

 

DREPT AV POLITIET: Alexandros Andreas Grigoropoulos (15) deltok i en demonstrasjon i Athens sentrum lørdag 6. desember, da han ble skutt av en politimann. Politimannen hevder selv at han avfyrte et varselsskudd, men at kula traff en flate og endret retning. Øyenvitner hevder imidlertid at politimannen sikte direkte på gutten og skjøt ham med kaldt blod. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
DREPT AV POLITIET: Alexandros Andreas Grigoropoulos (15) deltok i en demonstrasjon i Athens sentrum lørdag 6. desember, da han ble skutt av en politimann. Politimannen hevder selv at han avfyrte et varselsskudd, men at kula traff en flate og endret retning. Øyenvitner hevder imidlertid at politimannen sikte direkte på gutten og skjøt ham med kaldt blod. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer