Nye brannstiftelser i Nord-Irland

Belfast (NTB-DPA-AFP): To forsamlingssaler som vanligvis brukes av protestanter, ble natt til i dag satt i brann i Drumcree utenfor byen Portadown i Nord-Irland. En garasje brant også ned etter ildspåsettelsene, dagen før protestantenes omstridte marsj gjennom et katolsk område i Drumcree.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nettene til i går og torsdag ble mer enn ett dusin kirker satt i brann i Nord-Irland. Politi og politikere mener det er en klar sammenheng mellom den planlagte marsjen, som myndighetene har forsøkt å forby.

I Drumcree sperret sikkerhetsstyrker tidlig i dag morges av den tradisjonelle marsjruten. De rullet ut piggtråd og satte opp sperringer av jerngitter, samtidig som tungt væpnede soldater tok oppstilling langs gatene der marsjen skulle gå.

Forgjeves

Nordirske politikere har forgjeves forsøkt å få Oransje-ordenen og de katolske beboerne langs marsjruten til å bli enige om et kompromiss. Det ble i dag morges antydet at politiet ikke ville forsøke å forhindre selve marsjen, men la den gå under forsterket vakthold.

Drumcree-marsjen er den såkalte paradesesongens mest omstridte arrangement, og har de to siste årene ført til voldsomme sammenstøt mellom protestanter og katolikker. Portadown og Drumcree ligger i hjertet av den nye nordirske førsteminister David Trimbles valgkrets.

Britiske myndigheter har sendt 1 000 ekstra soldater til Nord-Irland foran morgendagens parade. Fredag la sikkerhetsstyrker en jernring rundt Portadown, og det ble satt opp veisperringer der alle kjøretøyer på vei inn til byen ble nøye kontrollert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer