Nye budsjettrunder i helgen

Regjeringspartiene kom ikke fram til enighet med Høyre og Fremskrittspartiet om budsjettet. Det blir nye forhandlingsrunder med de to høyrepartiene lørdag og søndag, bekrefter lederen i Stortingets finanskomite, Lars Gunnar Lie (KrF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi står foran en lang mars mot et mål som ligger langt framme, sier Høyres sjefsforhandler Per-Kristian Foss etter siste forhandlingsmøte i ettermiddag.

På møtet vendte Høyres og Fremskrittspartiets budsjettforhandlere tommelen ned for det justerte avgiftsforslaget som sentrumspartiene la fram for Høyre og Frp fredag formiddag. Med dette forslaget mente regjeringspartienes sjefsforhandler Lars Gunnar Lie (KrF) at regjeringssiden tok et stort skritt for å føre forhandlingene videre.

Men regjeringspartienes justerte tilbud var verken godt nok for Høyre eller Frp. De to høyrepartiene la ikke fram noen felles reaksjon. Men reaksjonene fra Frp og Høyre var i noen grad sammenfallende, bekrefter KrFs Lars Gunnar Lie overfor NTB.

På glid

Etter møtene fredag er regjeringspartiene også på glid når det gjelder bevilgninger til Forsvaret neste år. Regjeringspartiene forslo Forsvarsbudsjettet kuttet med 800 millioner kroner. Forhandlingene så langt har halvert dette kuttet.

KrFs Lars Gunnar Lie sier at avstanden mellom partene fortsatt er svært stor. Men overfor pressen avslørte han fredag ettermiddag ingen tanker om hvor langt KrF, Sp og Venstre kan strekke seg for å imøtekomme kravene fra de to høyrepartiene:

- Nå skal vi studere de to partienes reaksjon. Lørdag vil de få svar, sa Lie.

(NTB)