Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye budsjettrunder med Frp

I kveld innledet de tre regjeringspartiene forhandlinger om statsbudsjettet for neste år med Fremskrittspartiet. Tidligere på kvelden brøt forhandlingene de tre førte med Frp og Høyre sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Gudmund Restad (Sp) ankom Stortinget i kveld og deltok i forberedelsene som regjeringspartiene, KrF, Sp og Venstre foretok før forhandlingene med Frp. Han ville ikke kommentere utviklingen av forhandlingene og utsiktene for statsbudsjettet.

Urokkelig

- Vi har drøftet hvilke kutte-forslag på inntektene som kan bli aktuelle, men ikke i detalj, sier parlamentarisk leder i KrF, Einar Steensnæs, til NTB.

Ifølge Steensnæs står regjeringspartiene urokkelig fast på økningen på bistandsbudsjettet.

De tre partiene er enige med Frp i å innføre kontantstøtte for småbarnsfamilier og å øke minstepensjonen med 12.000 kroner i året for minstepensjonistene. Partiene har ikke drøftet eller blitt enige om hvordan disse reformene og andre endringer blant annet for næringslivet, skal finansieres.

Mer penger

Frp ønsker blant annet store skatte- og avgiftslettelser og ser ikke noe problem i å bruke flere milliarder mer av oljeinntektene enn regjeringen går inn for.

Steensnæs utelukker ikke at regjeringspartiene kan komme til å ville bruke noe mer penger.

- Det må vi vurdere. Vi må ta hensyn til behovet for en stram finanspolitikk. Men det er klart det går an å foreta kjøp i utlandet som ikke slår ut i norsk økonomi, utstyr til politi, sykehus og skoler, sier Einar Steensnæs.

Partiene forhandler ut over kvelden og natten og vil ha nye møter i morgen.

Hele Norges coronakart