Borgerkrigen i Syria

Nye busser har kjørt inn i Aleppo: - Store bekymringer for sikkerheten

Nye busser skal ha ankommet byen.

SYMBOLENE PÅ KRIGEN: Tirsdag denne uken meldte FN at opp mot 100 barn i en bygning i Øst-Aleppo var under beskytning. Kampen om Aleppo går mot slutten, men flere tusen mennesker er fortsatt fanget i byen. Evakueringen av menneskene ble i dag gjenopptatt. Video: AleppoMediaCenter, Smart News Agency, Step News via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Evakueringen av sivile fra Øst-Aleppo har i dag blitt gjenopptatt, melder syriske medier. Flere busser og hjelpeorganisasjonerhar i morgentimene søndag ankommet byen.

- Nye forsøk på å evakuere sivile fra Øst-Aleppo og andre beleirede syriske områder. FN-personell er klare til å overvåke. Det er store bekymringer for sikkerheten, melder generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, på Twitter.

Tusenvis av mennesker venter på å bli evakuert i den krigsherjede byen. Hjelpeorganisasjonene har i dagesvis forsøkt å få folk ut av byen og i sikkerhet, men en plan for evakuering kollapset fredag.

Bussene kjørte inn i den siste opprørskontrollerte enklaven i Øst-Aleppo søndag formiddag, med bistand fra Røde Halvmåne og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) for å frakte gjenværende opprørere og deres familier ut av byen, melder det statlige nyhetsbyrået SANA.

Ifølge Sky News melder syrisk statlig TV at 1200 sivile skal bli evakuert fra østlige Aleppo og at like mange skal bli evakuert fra landsbyene al-Foua og Kefraya.

Torsdag ble flere tusen mennesker evakuert. Ifølge Røde Kors er rundt 3000 evakuerte. FN anslår at det fortsatt er igjen 50 000 sivile i Øst-Aleppo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer