SYMBOLENE PÅ KRIGEN: Tirsdag denne uken meldte FN at opp mot 100 barn i en bygning i Øst-Aleppo var under beskytning. Kampen om Aleppo går mot slutten, men flere tusen mennesker er fortsatt fanget i byen. Evakueringen av menneskene ble i dag gjenopptatt. Video: AleppoMediaCenter, Smart News Agency, Step News via Storyful Vis mer

Borgerkrigen i Syria

Nye busser har kjørt inn i Aleppo: - Store bekymringer for sikkerheten

Nye busser skal ha ankommet byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Evakueringen av sivile fra Øst-Aleppo har i dag blitt gjenopptatt, melder syriske medier. Flere busser og hjelpeorganisasjonerhar i morgentimene søndag ankommet byen.

- Nye forsøk på å evakuere sivile fra Øst-Aleppo og andre beleirede syriske områder. FN-personell er klare til å overvåke. Det er store bekymringer for sikkerheten, melder generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, på Twitter.

Tusenvis av mennesker venter på å bli evakuert i den krigsherjede byen. Hjelpeorganisasjonene har i dagesvis forsøkt å få folk ut av byen og i sikkerhet, men en plan for evakuering kollapset fredag.

Bussene kjørte inn i den siste opprørskontrollerte enklaven i Øst-Aleppo søndag formiddag, med bistand fra Røde Halvmåne og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) for å frakte gjenværende opprørere og deres familier ut av byen, melder det statlige nyhetsbyrået SANA.

Ifølge Sky News melder syrisk statlig TV at 1200 sivile skal bli evakuert fra østlige Aleppo og at like mange skal bli evakuert fra landsbyene al-Foua og Kefraya.

Torsdag ble flere tusen mennesker evakuert. Ifølge Røde Kors er rundt 3000 evakuerte. FN anslår at det fortsatt er igjen 50 000 sivile i Øst-Aleppo.

FNs sikkerhetsråd møtes klokka 13.00 i dag for å diskutere situasjonen i Aleppo. Frankrike har blant annet kommet med forslag om at FN skal få observatører inn i området.

Russland, som støtter president Bashar al-Assads regime, har varslet motstand mot initiativet i Sikkerhetsrådet.

Aleppo var Syrias nest største by før borgerkrigen brøt ut. I dag er byen utbombet, og regjeringsstyrker og deres allierte har i en siste offensiv klart å gjenerobre mesteparten av de opprørskontrollerte bydelene i Øst-Aleppo.

En plan for å evakuere sivile og opprørskrigere fra den siste enklaven som opprørerne sitter på i Øst-Aleppo, ble innstilt fredag. En ny avtale ble inngått lørdag for å gjenoppta evakueringene fra Øst-Aleppo, samt fire andre mindre byer. Det er ventet at flere tusen mennesker i løpet av søndag skal evakueres fra disse byene, ifølge aktivister.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer