Nye corona­tiltak i Oslo

Etter det Dagbladet erfarer vil byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo presentere nye tiltak mot smitten på en pressekonferanse i morgen.

INNKALLER TIL PRESSEKONFERANSE: Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB
INNKALLER TIL PRESSEKONFERANSE: Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært møter i Oslo-byrådet i helgen og nye tiltak vil bli bestemt i morgen tidlig.

Oslo er episenteret for coronasmitten i Norge og har hatt kraftig økning i høst.

Det er registrert 179 nye tilfeller sist døgn, som er en dobling fra samme dag sist uke da det ble registrert 93 smittetilfeller.

Episenter

I alt er det nå registrert 2091 nye smittetilfeller i Oslo de siste 14 dagene.

Bydel Bjerke og bydel Stovner har det høyeste smittetrykket, med et smittetrykk per 100.000 innbyggere de siste to ukene på henholdsvis 487,7 og 462,2 tilfeller.

Bydel Ullern har det laveste smittetrykket i Oslo med 39 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 112,8 tilfeller per 100.000 innbyggere.

Erna Solberg uttrykte før helgen bekymring for smitteutviklingen blant ungdom i alderen 13 til 19 år.

- Vi sa før helgen at i områdene med mye smitte bør videregående skoler settes til rødt og så bør ungdomsskoler forberede seg på å bli satt i rødt. Først og fremst er dette en lokal vurdering, men vi vil se på om vi skal gi en sterkere anbefaling, sa Erna Solberg til Dagbladet tidligere søndag.

Sosial nedstengning

Det er ti dager siden Raymond Johansen presenterte en sosial lockdown i hovedstaden. Bare noen dager etter at tiltakene er iverksatt, skal han altså komme med nye.

I forrige runde tok Oslo-byrådet grep som å stenge alle treningssentre, kinoer, teatre, lekeland og lignende. I tillegg ble det blant annet innført full skjenkestopp, forbud mot innendørs-arrangementer (utenom begravelser og bisettelser) og stopp i breddeidretten for voksne.

Johansen mente da at det var to forklaringer på hvorfor smitten har økt. Den ene forklaringen er økende smitte hos folk i 20-årene og delvis også hos folk under 20 år på grunn av sviktende respekt for smittevernreglene i disse gruppene. Den andre forklaringen er importsmitte.

- Det lander fly på fly på fly fra Polen, påpeker Johansen, som viser til at Polen nå har et smittenivå på mer enn 20.000 tilfeller per dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer