Tønsberg-drapet:

Nye detaljer: - Flere synlige skudd

Vitner med nye detaljer om drapssaken i Tønsberg.

MINNESTUND PÅ FORTAUET: Mange venner og kjente kom til fortauet kvelden der den drepte mannen segnet om i Kilen i Tønsberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MINNESTUND PÅ FORTAUET: Mange venner og kjente kom til fortauet kvelden der den drepte mannen segnet om i Kilen i Tønsberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): Mange kom gråtende til fortauet i Kilen i Tønsberg onsdag der den drepte mannen i 30-åra ble funnet hardt skadd ved 22.15-tiden tirsdag.

En kvinne som kjente drapsofferet litt, la ned blomster tidligere på ettermiddagen.

Så kom flere blomster, lys og etter hvert personer som kjente mannen godt - og som kom der som tilfeldige vitner på drapskvelden.

En mann som kom til åstedet umiddelbart etter at mannen segnet om, observerte detaljer rundt åstedet.

OPPLYSNINGER: Stasjonssjef ved Tønsberg Politistasjon, Øystein Holt, mener mobiltelefonen til drapsofferet i Tønsberg kan gi interessante opplysninger i etterforskningen. Reporter: Øystein Andersen / Video: Bjørn Langsem Vis mer

To biler

- To biler sto i krysset. De kjørte av gårde i stor fart. Den ene hadde åpenbart noe med saken å gjøre, sier mannen til Dagbladet.

Han merket seg bilmerkene.

Dagbladet velger ikke å gi detaljer videre om bilene eller antall personer av hensyn til mannens vitnemål og etterforskningen.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker drapet, og har etterlyst vitner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker drapet, og har etterlyst vitner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

En annen person på minnestedet, kom der mens ambulansepersonalet drev livreddende arbeid.

Den skuddskadde, og seinere drepte mannen, ropte om hjelp de første minuttene etter at han falt om.

- Flere skudd var synlige, forteller personen.

Hardere miljø

En tredje person på minnestedet, en mann, forteller:

- Dette hadde nok sammenheng med gammel uenighet i det stadig hardere narkotikamiljøet her i Tønsberg og områdene rundt. For ikke lenge siden gjorde politiet en razzia der en 15 år gammel gutt ble tatt med en 9 millimeter pistol. Det er merkbart mer vold og trusler i byen her nå, sier mannen.

MINNES: Flere har lagt ned blomster og tent lys på stedet hvor mannen ble funnet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MINNES: Flere har lagt ned blomster og tent lys på stedet hvor mannen ble funnet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

En kvinne som var blitt kjent med den drepte mannen de siste åra, gråt selv og trøstet andre på fortaushjørnet, der blodsporene etter den drepte ikke er borte.

- Jeg reagerer negativt på opplysningene fra politiet om at han var en kjenning av dem. Jeg skjønner jo at det kan ha betydning for å oppklare saken. Men på den andre siden er det veldig lett for folk å tenke: «En kriminell, ja, da er det ikke så farlig». Ingen fortjener å dø på denne måten.

Selv har hun mange positive opplevelser med mannen de fire åra hun kjente han.

- Han var en livlig gutt, som elsket å trene og forgudet hundene sine. Han var glad i friluftsliv. Han var mye for så mange.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer