Nye detaljer: - Kom sekunder før

Bare sekunder før politiet ankom Coop-butikken i Kongsberg, ble den alvorlige «PLIVO»-meldinga lest ut til patruljen.

STOR UTRYKNING: 22 patruljer ble sendt ut, og flere var på vei, da politiet fikk melding om hendelsen i Kongsberg onsdag. Fem personer ble drept, og tre ble skadd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR UTRYKNING: 22 patruljer ble sendt ut, og flere var på vei, da politiet fikk melding om hendelsen i Kongsberg onsdag. Fem personer ble drept, og tre ble skadd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG (Dagbladet): Torsdag opplyste politiet at de antar at Espen Andersen Bråthen (37), som er siktet for drapene i Kongsberg, begikk drapene etter at politiet fikk kontakt med ham på Coop-butikken.

Fredag kveld opplyser politimester Ole B. Sæverud i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet at de ikke vurderer å anmelde seg selv til Spesialenheten per nå. Politiaksjonen gjennomgås, og politimesteren understreker at de vil anmelde dersom det skulle komme fram opplysninger om at noe straffbart har skjedd.

- Det er ikke avdekket tjenestefeil. Spesialenheten etterforsker straffbare handlinger, og da skal det være grunn til å tro at det foreligger grov uforstand i tjenesten. Så vil vi være bedre enn det, og gjennomgangen kan avdekke læringspunkter selv om det er langt unna det som er straffbart, sier han.

- Skjer nesten aldri

Den første meldinga om det som etter hvert viste seg å bli en tragedie med fem drepte i Kongsberg, kom inn til operasjonssentralen klokka 18.12.30 onsdag.

Kort tid etterpå, klokka 18.13, ble dette loggført i politiets systemer. Det meldes da om at en mann med pil og bue skyter på folk på Vestsiden i Kongsberg sentrum, og det blir sendt en patrulje til stedet og det blir besluttet bevæpning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer