Nye detaljer: - Kom sekunder før

Bare sekunder før politiet ankom Coop-butikken i Kongsberg, ble den alvorlige «PLIVO»-meldinga lest ut til patruljen.

STOR UTRYKNING: 22 patruljer ble sendt ut, og flere var på vei, da politiet fikk melding om hendelsen i Kongsberg onsdag. Fem personer ble drept, og tre ble skadd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR UTRYKNING: 22 patruljer ble sendt ut, og flere var på vei, da politiet fikk melding om hendelsen i Kongsberg onsdag. Fem personer ble drept, og tre ble skadd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG (Dagbladet): Torsdag opplyste politiet at de antar at Espen Andersen Bråthen (37), som er siktet for drapene i Kongsberg, begikk drapene etter at politiet fikk kontakt med ham på Coop-butikken.

Fredag kveld opplyser politimester Ole B. Sæverud i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet at de ikke vurderer å anmelde seg selv til Spesialenheten per nå. Politiaksjonen gjennomgås, og politimesteren understreker at de vil anmelde dersom det skulle komme fram opplysninger om at noe straffbart har skjedd.

- Det er ikke avdekket tjenestefeil. Spesialenheten etterforsker straffbare handlinger, og da skal det være grunn til å tro at det foreligger grov uforstand i tjenesten. Så vil vi være bedre enn det, og gjennomgangen kan avdekke læringspunkter selv om det er langt unna det som er straffbart, sier han.

- Skjer nesten aldri

Den første meldinga om det som etter hvert viste seg å bli en tragedie med fem drepte i Kongsberg, kom inn til operasjonssentralen klokka 18.12.30 onsdag.

Kort tid etterpå, klokka 18.13, ble dette loggført i politiets systemer. Det meldes da om at en mann med pil og bue skyter på folk på Vestsiden i Kongsberg sentrum, og det blir sendt en patrulje til stedet og det blir besluttet bevæpning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.