Moskéangrepet i Bærum:

Nye detaljer om den desperate kampen

Blodflekker, kulehull og glasskår: Det dramatiske basketaket i Al-Noor Islamic Centre har satt tydelige spor. Nå forteller styremedlem Irfan Mushtaq sin versjon om hvordan det hele utfoldet seg.

BÆRUM: For første gang får vi se innsiden av Al-Noor Islamic Centre Bærum etter hendelsen 10.august. Irfan Mushtaq forteller og viser hva som skjedde. Video: Frank Karlsen. Reporter: Henning Lillegård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SKUI (Dagbladet): Ei uke etter basketaket med terrorsiktede Philip Manshaus fant sted i Al-Noor-moskeen i Bærum, åpnet de lørdag opp dørene for å vise pressen hvordan det har gått utover bygningen.

Styremedlem i Al-Noor Islamic Centre, Irfan Mushtaq, tok imot pressen som for første gang etter terrorangrepet fikk sett moskeen fra innsida

- Vi vil vise dere hva som skjedde i moskeen. Som dere ser er det knust glass, mange kulehull i veggene og mye blod på teppene. Dette er ingen Hollywoodfilm, det er en historie fra virkeligheten, sa Mushtaq til et fulltallig pressekorps som hadde møtt fram.

På gulvet var det markert med gule vester hvor basketaket hadde funnet sted, og to luer på gulvet markerte hvor to av medlemmene av moskeen befant seg da Philip Manshaus tok seg inn med våpen. Flere steder i bønnerommet var det store blodflekker, både på teppene og på talerstolen.

Etter at Philip Manshaus hadde drept sin stesøster, satte han seg i bilen og kjørte til moskeen i Bærum. På dette tidspunktet hadde de fleste reist fra moskeen, og det var bare tre personer igjen inne i bygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer