Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyulykken i Meråker:

Nye detaljer om flyulykken

Flyulykken som fant sted i Meråker fredag kostet en 71 år gammel mann livet. De to mennene om bord skal ha øvd på landinger da det gikk galt.

UNDERSØKES: Det vil bli gjort tekniske undersøkelser på flyvraket til uka. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
UNDERSØKES: Det vil bli gjort tekniske undersøkelser på flyvraket til uka. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Fredag krasjlandet et mikrofly 400 meter unna flystripa i Stordalen i Meråker. De to mennene om bord skal ha øvd på landinger da ulykken inntraff. Det opplyser Havarikommisjonen til avisa Bladet.no.

Statens havarikommisjon fraktet flyvraket fra Meråker til sin base på Kjeller over helgen. Her skal det bli gjort tekniske undersøkelser på vraket i løpet av uka.

- Vi tar ulykken på største alvor og sender team med ulik kompetanse til ulykkesstedet, sier William J. Bertheussen i Havarikommisjonen til Dagbladet.

Det var to menn om bord i flyet da det krasjlandet 400 meter unna flystripa. Flyet skal ha truffet et tre, som igjen førte til at de mistet kontrollen over flyet og krasjet.

Omkom

71 år gamle Åge Bratt fra Stjørdal omkom i ulykken. En mann i 50-åra slapp unna det hele med lettere skader. Det var han som meldte fra til nødetatene.

Begge mennene skal ha vært erfarne flygere og hatt tilknytning til en lokal flyklubb. Ingen vitner skal ha sett selve styrten, bortsett fra den overlevende.

DØDSULYKKE: En person omkom og en kom fra det med lettere skader da et fly krasjlandet i Meråker fredag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DØDSULYKKE: En person omkom og en kom fra det med lettere skader da et fly krasjlandet i Meråker fredag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Undersøkes til uka

Vraket skal ha fått store skader etter å ha truffet flere trær og bakken. Ifølge Bladet.no kan det ta opp mot et år før den endelige rapporten fra undersøkelsene publiseres.

I november 2018 omkom to personer etter en flystyrt i Meråker. Verken politiet eller havarikommisjonen ser en umiddelbar sammenheng mellom de to ulykkene. Det skriver Bladet.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!