Flyulykken i Meråker:

Nye detaljer om flyulykken

Flyulykken som fant sted i Meråker fredag kostet en 71 år gammel mann livet. De to mennene om bord skal ha øvd på landinger da det gikk galt.

UNDERSØKES: Det vil bli gjort tekniske undersøkelser på flyvraket til uka. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
UNDERSØKES: Det vil bli gjort tekniske undersøkelser på flyvraket til uka. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag krasjlandet et mikrofly 400 meter unna flystripa i Stordalen i Meråker. De to mennene om bord skal ha øvd på landinger da ulykken inntraff. Det opplyser Havarikommisjonen til avisa Bladet.no.

Statens havarikommisjon fraktet flyvraket fra Meråker til sin base på Kjeller over helgen. Her skal det bli gjort tekniske undersøkelser på vraket i løpet av uka.

- Vi tar ulykken på største alvor og sender team med ulik kompetanse til ulykkesstedet, sier William J. Bertheussen i Havarikommisjonen til Dagbladet.

Det var to menn om bord i flyet da det krasjlandet 400 meter unna flystripa. Flyet skal ha truffet et tre, som igjen førte til at de mistet kontrollen over flyet og krasjet.

Omkom

71 år gamle Åge Bratt fra Stjørdal omkom i ulykken. En mann i 50-åra slapp unna det hele med lettere skader. Det var han som meldte fra til nødetatene.

Begge mennene skal ha vært erfarne flygere og hatt tilknytning til en lokal flyklubb. Ingen vitner skal ha sett selve styrten, bortsett fra den overlevende.

Undersøkes til uka

Vraket skal ha fått store skader etter å ha truffet flere trær og bakken. Ifølge Bladet.no kan det ta opp mot et år før den endelige rapporten fra undersøkelsene publiseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer