Dødsfall i USA:

Nye detaljer om mystiske dødsfall

Familien på tre ble funnet døde i august tidligere i år. Nå har nye detaljer bak dødsfallet deres dukket opp.

DØDE: Jonathan Gerrish og kona Ellen Chung døde i august. Det har tatt lang tid for politiet å oppklare hvordan paret og dattera deres døde. Foto: Shutterstock / NTB
DØDE: Jonathan Gerrish og kona Ellen Chung døde i august. Det har tatt lang tid for politiet å oppklare hvordan paret og dattera deres døde. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I slutten av august ble en familie på tre funnet døde i et avsidesliggende område i Sierra National Forest i California i USA.

Det var Jonathan Gerrish (45), kona Ellen Chung (31), den ett år gamle dattera deres, Miju, og familiens hund, som ble funnet døde.

De ble funnet ved dreneringen i Merced River, i et område kjent som Devil's Gulch, skrev politikontoret i en pressemelding på sin Facebook-side.

Dødsfallet var mystisk for politiet, fordi det var knyttet en viss usikkerhet rundt hva som hadde ført til familiens bortgang.

FUNNET DØDE: John Gerrish, Ellen Chung og dattera deres Miju på ett år, ble alle funnet døde nær Sierra National Forest, i California. Foto: Privat
FUNNET DØDE: John Gerrish, Ellen Chung og dattera deres Miju på ett år, ble alle funnet døde nær Sierra National Forest, i California. Foto: Privat Vis mer

- Vi har søkt fra luften, til fots og på alle måter, for å lete etter noe som kan gi oss en pekepinn på hva som har skjedd, sa Sheriff Jeremy Briese ved det lokale politiet til britiske The Times, etter funnet av likene.

- Dette er mystisk, og vi må jobbe med ulike scenarioer for å finne svar, konkluderte han for noen måneder siden.

Politiet var relativt raske med å konkludere med at familien ikke hadde blitt drept, men det er først nå de har funnet ut hva de mystiske dødsfallene skyldtes, skriver People.

FORSVANT: Familien ble først etterlyst 16. august, men de ble sist sett i live tre dager tidligere. 17. august ble likene deres funnet. Foto: Shutterstock / NTB
FORSVANT: Familien ble først etterlyst 16. august, men de ble sist sett i live tre dager tidligere. 17. august ble likene deres funnet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Døde av overoppheting

I oktober presenterte politiet i California en sannsynlig dødsårsak.

Under pressekonferansen sa de at familien «sannsynligvis» døde av hypertermi og dehydrering. Definisjonen på hypertermi er at kroppstemperaturen stiger over 37,5 grader på grunn av sviktende temperaturkontroll, ifølge Store norske leksikon.

Dokumenter innhentet av San Francisco Chronicle bekrefter politiets teori, om at de døde av overoppheting og mangel på vann.

- På mine 20 år i politiet er dette det første tilfellet hvor noen har dødd av hypertermi, har Sheriff Briese uttalt i ettertid.

SNØKAOS: Politiet i Agder melder at E18 er stengt ved avkjøring 66 Lunde. Det jobbes med brøyting på stedet for å kunne slippe trafikken forbi. Video: Tipser / Dagbladet Vis mer

42 varmegrader

Familien ble etterlyst 16. august. De ble sist observert i live tre dager tidligere

Et vitne har fortalt politiet at hun så familiens bil 15. august noen kilometer fra stedet der de ble funnet.

Den 15. skal temperaturen ha vært rundt 25 grader tidlig på dagen, men steg til hele 42,5 grader seinere på dagen.

Etterforskerne mener at bakketemperaturen kan ha vært betydelig varmere enn som så, på grunn av mangel på steder med skygge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer