Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye DNA-bevis i Birgitte-saken

Politiet skal ha DNA som knytter en ny gjerningsmann i Birgitte Tengs-saken. Fetteren er utelukket fra saken en gang for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har DNA-prøve fra en nanvgitt person som matcher i Birgitte Tengs-saken.

Birgitte Tengs ble drept 6. mai 1995. Nylig har 40 personer blitt DNA-testet i et østerrisk laboratorium. Også fetteren deltok i denne testen, men det ble ikke funnet noen samsvar med biologisk materiale funnet på Tengs, melder Rogalands Avis.

Dermed oppfordret fetterens advokater og privatetterforsker Harald Olsen om ytterligere en prøve fra laboratoriet. Prøven skal verifiseres om et par dager.

Og denne gangen skal det være funnet et samsvar mellom de siste prøvene og biologisk materiale funnet på Tengs.

Det offisielle svaret har imidlertid ikke kommet ennå, det må verifiseres med andre testmetoder for å få det 100 prosent korrekt.

- Jeg ønsker ikke på dette tidspunkt å bekrefte at vi har fått noen indiaksjoner på at denne samsvarer, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Buberg betegner personen som har dukket opp i saken som interessant. Det skal være en mann fra en annen kant av landet. Han skal ha vært på Karmøy i det tidsrommet Tengs ble drept, men reiste like etterpå. Vedkommende skal ha en rekke dommer bak seg.

Mannen kom inn i bildet etter at to sosialarbeidere skal ha fått informasjon om at han hevdet at han hadde drept Tengs. De to ba dermed om å bli løst fra taushetsplikten. Det endte opp med at politiet tok spyttprøve på vedkommende.