Birgitte Tengs-saken

Nye DNA-tester: - Skulle vært gjort for 24 år siden

Politiet har mottatt analyseresultater av tidligere testet og utestet biologisk materiale i Tengs-saken.

ANALYSER: Høsten 2017 ble DNA-analyser av tidligere utestet biologisk materiale og
retesting av tidligere prøver sendt til Østerrike. Politiet har nå mottatt analyseresultatene. Foto: Våge studio / NTB scanpix
ANALYSER: Høsten 2017 ble DNA-analyser av tidligere utestet biologisk materiale og retesting av tidligere prøver sendt til Østerrike. Politiet har nå mottatt analyseresultatene. Foto: Våge studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken som har hengt tungt over lokalsamfunnet på Karmøy i snart 24 år kan være ett steg nærmere en oppklaring. Voldtekten og drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs sjokkerte hele Norge i 1994. To år seinere ble hennes da 19 år gamle fetter dømt for drapet i tingretten. Han anket og ble frikjent i lagmannsretten.

Drapet er fortsatt uoppklart.

I desember 2016 anbefalte Kripos' cold case-gruppe en ny etterforskning i saken, som ble gjenopptatt i januar året etter. Da ble det bestemt at nye analyser av både tidligere undersøkte hår, og andre som ikke var undersøkt, skulle sendes til et laboratorium i Østerrike.

Torsdag skriver Haugesunds Avis at nye DNA-spor skal gi grunnlag for videre etterforskning av Tengs-saken.

Ny analyse av hår

Det ble funnet uvanlig mange hår på den avdøde. Svært mange av hårene har vært undersøkt tidligere, men fremdeles var mange ikke analysert med tanke på DNA. De nye analysene skal ha gitt etterforskerne nytt grunnlag for videre etterforskning i håp om å oppklare saken.

Etter det Aftenbladet kjenner til er resultatene av undersøkelsene så interessante at politiet kommer til å gå i gang med taktisk etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer