NYE DOMMERAVHØR: En barnehageansatt i tredveårene er tiltalt for overgrep mot en rekke barn. Her er etterforskningsleder Yngve Myrvoll avbildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYE DOMMERAVHØR: En barnehageansatt i tredveårene er tiltalt for overgrep mot en rekke barn. Her er etterforskningsleder Yngve Myrvoll avbildet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Nye dommeravhør i overgrepssak i Tromsø

I overgrepssaken som omfatter i alt elleve barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde før helga gjennomført og berammet til sammen 40 dommeravhør av barn i forbindelse med at en mann i 30-åra er siktet for overgrep av i alt elleve barn.

Ifølge VG har politiet i Tromsø gjennomført 25 dommeravhør, og det er berammet ytterligere 15 de neste to ukene. Det er dessuten planlagt ytterligere fem til ti dommeravhør, bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes overfor avisa.

- I utgangspunktet betyr ikke de nye dommeravhørene at det er flere fornærmede i saken. De fleste barna som avhøres, har status som vitner, opplyser Lysnes.

Mannen i 30-åra er siktet for seksuelle overgrep mot i alt elleve barn i den private barnehagen der han har jobbet fra 2008. Han ble pågrepet onsdag 6. mai, etter at foreldre hadde sendt en bekymringsmelding til politiet.

Mannen ble pågrepet tre timer seinere mens han var på jobb. Han har erkjent deler av siktelsen.

Barna som hittil er omfattet av siktelsen, er både barn som går i barnehagen i dag, og barn som tidligere har gått der, men som nå går på skolen.

Når det gjelder seks av barna har politiet siktet mannen for overgrep som etter norsk lov er sidestilt med samleie. Overfor fem barn er han siktet for uanstendig atferd.

Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger.

LES OGSÅ: Her ble overgrepene begått: Kritisk til utformingen av barnehagen.

(NTB)

40 DOMMERAVHØR: Politiet hadde før helgen gjennomført og berammet til sammen 40 dommeravhør av barn i forbindelse med at en mann i 30-årene er siktet for overgrep av i alt elleve barn.
En barnehageansatt i tredveårene er tiltalt for overgrep mot en rekke barn
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
40 DOMMERAVHØR: Politiet hadde før helgen gjennomført og berammet til sammen 40 dommeravhør av barn i forbindelse med at en mann i 30-årene er siktet for overgrep av i alt elleve barn. En barnehageansatt i tredveårene er tiltalt for overgrep mot en rekke barn Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer