Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye dramatiske oljekutt: 520 oppsagt

Av 2400 ansatte i boreutstyrsselskap.

 NYE OPPSIGELSER:  Oljeserviceselskapet NOV Norway, her hovedkontoret i Kristiansand, har mer halvert arbeidsstokken på ett år fra 4 500 til nå under 1 900 ansatte. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
NYE OPPSIGELSER: Oljeserviceselskapet NOV Norway, her hovedkontoret i Kristiansand, har mer halvert arbeidsstokken på ett år fra 4 500 til nå under 1 900 ansatte. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

520 av de 2 400 fast ansatte i boreutstyrsgiganten National Oilwell Varco blir sagt opp, melder selskapet.

Seinest i juli i fjor ble 900 ansatte oppsagt, etter at 1 500 hadde mistet jobben før det.

For et år siden hadde NOV nesten 5 000 ansatte og innleide i Norge.

Oppsigelsene vil trolig ramme hovedkontoret i Kristiansand hardest, skriver Dagens Næringsliv.

Utelukker ikke flere
- Etter planen skal de det gjelder, ha mottatt oppsigelse innen utgangen av mai 2016, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i NOV i en pressemelding.Prosessen med utvelgelse, samtaler og oppsigelser vil bli gjennomført fra nå og de neste ukene.

- Bakgrunnen for at vi gjennomfører en ny runde med nedbemanning er den samme som tidligere: Vi opplever sterkt reduserte investeringer innenfor olje- og gassektoren, noe som gir redusert salg av nytt utstyr og etterspørsel etter ettermarkedstjenester, sier Nordbø.

Han utelukker ikke flere oppsigelser.

- Den usikre markedssituasjonen fører også til at vi i dag ikke kan si hvor omfattende nedbemanningsprosessen vil bli på litt lengre sikt, sier Nordbø.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart