Nye E18

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Endelig! Ti mil av «dødsveien», E18 gjennom Vestfold, er blitt en av landets sikreste. Årsaken er den nye firefelts motorveien med sideterreng, solid rekkverk og en ni meter bred grøft mellom kjøreretningene. Veistrekningen som ble åpnet i fjor er nesten ulykkesfri. I løpet av 1990-tallet mistet 28 personer livet på den smale tofeltsveien som da tjente som hovedutfartsåre for landets mest folketette region.
  • Dermed kan vi glemme glefset fra tidligere samferdselsminister Kjell Opseth som gikk mot utbyggingen av E18 «av di noken Oslo-folk skal på ferietur til Sørlandet», og heller glede oss over at en utvidelse til fire felt med fysiske skiller mellom kjøreretningene reduserer dødsulykkene med 75 prosent. I mai omkom 34 personer på veiene. Det er møteulykkene på tofeltsveiene som må ned. Da må våre mest trafikkerte strekninger utvides. Mil etter mil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer