Nye eksplosjoner i Kabul i kveld

En voksen og et barn skal være drept av rakettnedslag utenfor Kabul Airport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst fire kraftige smell kunne høres i Afghanistans hovedstad Kabul mandag kveld, men ISAF-talsmenn har ingen opplysninger om hva som er skjedd. En voksen person og et barn skal ha blitt drept i nærheten av Kabul Airport.

En amerikansk militær talsmann har bekreftet overfor NBC News at raketter skal ha vært rettet mot flyplassen i Kabul. Flere av disse skal ha hatt nedslag innenfor flyplassen, men ingen sentrale fasiliteter er blitt ødelagt. En rakett skal ha truffet utenfor flyplassområdet, og drept en voksen og et barn.

USAs utenriksminister Hillary Clinton er i Kabul, og det samme er Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre. De deltar på Kabul-konferansen om Afghanistans framtid.

Kabul var mandag og natt til tirsdag full av internasjonale toppolitikere som deltar på en konferanse i byen. Den afghanske hovedstaden er hyppig åsted for blodige selvmordsangrep, men i forbindelse med konferansen er det internasjonale området der utenlandske politikere oppholder seg nærmest hermetisk avstengt.

Afghanske sikkerhetsstyrker hadde ingen tilgjengelige talspersoner, og den NATO-ledede ISAF-styrken kunne bare bekrefte at man også hadde hørt smellene, uten at man visste hva som hadde skjedd, skriver NTB.