Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye eksplosjoner i Stockholms-området

En eksplosjon rystet i natt et nabolag i sentrale Stockholm. Den er en av tre i Stockholms-området i natt.

Kraftig eksplosjon i Stockholm: Det har vært et kraftig smell på Södermalm i Stockholm natt til torsdag. Video: Expressen TV Vis mer

I løpet av natten har det vært tre ulike eksplosjoner i Stockholmsområdet, først i Stockholms nabokommune Vaxholm i ett-tia, så utenfor et leilighetsbygg i Södermalm, og nært ved en kirke i Södertalje.

Det skriver SVT Nyheter.

Den første eksplosjonen i Vaxholm skal ha blitt nedprioritert som følge av de andre to. Det er ikke meldt om at personer er skadet, men det skal være materielle skader.

Beskrives som attentat

Ifølge Aftonbladet etterforsker politiet hendelsen på Södermalm som et attentat, og deler av en termos skal ha blitt funnet på plassen, noe som kan indikere hjemmesnekrede eksplosiver.

En kilde sier til avisa at politiet mistenker at det er snakk om noen form for sprengladning.

- Det var en kraftig eksplosjon. Hele huset ristet virkelig, sier en beboer til avisa, som skriver at vinduer er knust i hele gata som følge av eksplosjonen.

En fotgjenger i området skal ha blitt stanset av det politiet mistenker er gjerningsmenn i fluktbilen, og advart om at det kom til å smelle.

Opplysningen er ikke kommentert av politiet.

I huset hvor attentatet skal ha skjedd, skal trykket ha vært så stort at vinduer har ramlet inn i trappeoppgangen, hvor eksplosjonen ifølge avisa skal ha skjedd.

Tredje på et drøyt år

Hendelsen har skjedd ved Nytorget i Södermalm, altså sentralt i Stockholm, og den nasjonale bombegruppa er tilkalt til stedet.

Det er torsdag morgen uklart hva som har skjedd i den siste eksplosjonen, som har skjedd ved et festlokale ved St.Afrems kirke i Södertälje.

Plassen skal være avsperret i påvente av at bombegruppa har tid til å komme og sikre plassen. Det skal være tredje eksplosjon i festlokalet på bare ett år, skriver SVT Nyheter.

Det er også fortsatt litt uklart hva som har skjedd i den første eksplosjonen, som skjedde ved et bygdetun i Vaxholm-området.

- Det har skjedd en form for eksplosjon utenfor bygningen, det skal være skader på bygningen og flere vindusruter er ødelagt, sa Christer Wahlstrøm i redningstjenesten til SVT i natt.

For bare noen dager siden skjedde en annen eksplosjon i Stockholm, da noe gikk av i en trappeoppgang i Abrahamsberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media