Nye etterforskningsskritt i Martine-saken

Britisk påtalemyndighet har bedt om nye etterforskningsskritt i saken mot en kvinne i 60-åra, siktet for å ha hjulpet drapssiktede Farouk Abdulhak med å rømme landet.

DREPT: 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i London i mars 2008. Foto: Privat
DREPT: 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i London i mars 2008. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I over 15 år har Farouk Abdulhak vært etterlyst av britiske myndigheter, siktet for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) i London i 2008.

Abdulhak forlot Storbritannia før politiet fikk avhørt ham, og han har siden oppholdt seg i hjemlandet Jemen.

8. mars i fjor tok imidlertid saken en ny vending. Da ble en kvinne i 60-åra som er beskrevet som en nær slektning av Abdulhak, pågrepet av Metropolitan Police i London og siktet for å ha bistått en ettersøkt forbryter.

Telefonmøte torsdag

Over ett år seinere kan det ser ut som at det er bevegelse. Torsdag denne uka var Martines far Odd Petter Magnussen i et telefonmøte med britisk politi.

Her ble han fortalt at Crown Prosecution Service (CPS), påtalemyndigheten i England og Wales, har bedt om ytterligere etterforskningsskritt i saken mot kvinnen.

- Hva disse etterforskningsskrittene består i, vet jeg ikke. Politiet holder fortsatt kortene tette til brystet, sier Magnussen til Dagbladet.

Han forteller at politiet i Storbritannia er ekstremt varsomme for ikke å trå feil i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer