Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye fartsgrenser til sjøs trolig neste år

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) ber Kystverket vurdere nye forskrifter.

MANGE ULYKKER: På grunn av de mange ulykkene til sjøs så langt i år ber fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen Kystverket vurdere nye fartsforskrifter. Her er ulykkesbåten der to menn omkom på Nøtterøy natt til i går. 

Foto: Peder Gjersøe / Scanpix
MANGE ULYKKER: På grunn av de mange ulykkene til sjøs så langt i år ber fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen Kystverket vurdere nye fartsforskrifter. Her er ulykkesbåten der to menn omkom på Nøtterøy natt til i går. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) opplyser til NTB at hun umiddelbart vil be Kystverket vurdere nye forskrifter som vil gi bedre sikkerhet for ferdsel langs kysten.

Det vil neppe bli innført nye regler med virkning allerede i år. Et forslag vil først bli sendt ut på høring, men nytt regelverk vil forhåpentlig være på plass før neste båtsesong, ifølge statsråden.

Hun vil ikke ta stilling til om det bør innføres en generell fartsgrense.

- Men det er jo på det rene at det er forskjell på Oslofjorden, med sine mange fritidsbåter, og Finnmarkskysten. Det må bli opp til fagfolkene å vurdere om det kan være aktuelt med varierende fartsgrenser forskjellige steder langs kysten, avhengig av de lokale forhold, sier Berg-Hansen.

I dag gir lovverket kommunale myndigheter anledning til å fastsette fartsgrensene lokalt.
(NTB)