Nye fartsmålere sabotert etter få timer

Skal måle gjennomsnittsfart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De nye fartsmålerne som skal måle gjennomsnittshastighet langs E18 ble torsdag sabotert få timer etter at de ble satt i gang.

Fartsmålerne ble satt opp på strekningen mellom Dørdal i Bamble og Gjerdemyra i Kragerø. Målerne beregner gjennomsnittsfarten på alle kjøretøyer som passerer de to punktene.

Ordningen startet torsdag formiddag. Få timer senere ble et av mÃ¥lepunktene sabotert, melder Telemarksavisas nettutgave.

- Noen har klippet av kablene ved måleapparatet i Bamble. Vi ser veldig alvorlig på dette, og politianmelder forholdet mandag, sier sjefingeniør Johan Isaksen i Statens vegvesen.

Kablene binder de to stasjonene sammen med Telenors nett. Systemet virker ikke så lenge en av stasjonene er satt ut av spill.

Linjene ble fredag ettermiddag reparert.

Den foreløpige prislappen på systemet ligger på rundt 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer regningen for å rette opp skadene som ble påført torsdag.

- Nettverket automatisk trafikkontroll (ATK) er et trafikksikkerhetstiltak. Dette er alvorlig av to grunner. For det første utsetter slikt hærverk andre trafikanter for fare. For det andre betyr dette store utgifter for oss, som igjen fører til mindre penger til trafikksikkerhet andre steder, sier Isaksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer